Анонс на междинния кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на междинния кръг от Висшата лига

Борнемут - Брайтън
Стадион: Виталити
Дата: 04.04.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Борнемут се справи с Фулъм във важна среща от значение за оцеляването си в събота когато спечели с 2:1. Тимът излезе от опасността на дъното и ще иска да се задържи и поддържа формата си след 2 поредни победи у дома.

Брайтън взе късна точка срещу Брентфорд в последния кръг в драматичното 3:3 на "АМЕКС" и преследването на европейските позиции продължава. "Чайките" нямат загуба в 4 поредни кръга и все още нямат загуба на гости в новата година.

В двата тима нови проблеми с контузени не са налични.

Борнемут така и не успява да направи две поредни победи този сезон в лигата, и докато гостите се целят високо, те могат да продължат тази серия на своя домакин.

Прогноза: Борнемут - Брайтън 1:2

 

Лийдс Юнайтед - Нотингам Форест
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 04.04.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Лийдс очаквано отстъпи на Арсенал през уикенда след 4:1 на "Емирейтс", но резултатът не отчита ранния натиск на домакините, който впечатли преди почивката. Това е битка от значение за оцеляването и Лийдс все още се намира извън опасността, където и ще иска да завърши кръга.

Нотингам няма победа в седем срещи след последното разочарование срещу Уулвс в последния момент. У дома тимът се представя по-добре, отколкото като гост, където има най-слабият рекорд в лигата. Контузените през годината също са безброй и сега може да липсват 9 човека - Хендерсън, Йейтс, Боли, Бианконе, Ричардс, Ууд, МакКена, Орие и Скарпа, като само последните двама са близо до игра.

При домакините също има проблеми с Далас, Ньонто, Вьобер, Адамс и Форшоу.

У дома Лийдс показва добра игра напоследък, поради което ще е фаворит.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Нотингам Форест 1:0

 

Лестър Сити - Астън Вила
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 04.04.2023 г.
Час: 21:45 ч.

В събота Лестър загуби от Кристъл Палас за да достигне до 6 срещи без победа и отново да попадне в опасната зона. Така и мениджърът Брендан Роджърс загуби мястото си, може би с голямо закъснение, след като нещата не се получават вече дълго време. "Лисиците" имат почти най-слабия рекорд у дома в сезона и надеждите са с нов наставник да има време това да се промени.

Обратно, Астън Вила е един от най-добре представящите се отбори в новата година, със спечелени 13 от възможни 15 точки и след последната голяма победа над Челси, довела и до уволнението на Греъм Потър. На гости също формата се подобри безкрайно при Унай Емери след безнадеждната игра при предшественика му Стивън Джерард.

Определено тук везната е наклонена в полза на гостите, освен ако новото ръководство на домакините не успее бързо да постигне чудо.

Прогноза: Лестър Сити - Астън Вила 0:2

 

Уест Хем Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 05.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Уест Хем се справи с прекия съперник на дъното Саутхемптън през уикенда, което стана и първа победа в лигата от февруари. 

Нюкасъл впечатли при третата си поредна победа в първенството с 2:0 над Манчестър Юнайтед, с което достигна и мястото на противника си в топ 4. Ник Поуп вече има 13 сухи мрежи в сезона и това е повече от всеки друг вратар в момента.

Двата тима нямат нови проблеми с липсващи играчи, като под въпрос за гостите попадна Джо Уилок след доброто му представяне последно.

Последните два мача между тези отбори завършиха при равенство 1:1. В момента обаче всичко сочи към победа на гостите и задържането им близо до второто място.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
329