Анонс на 27-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг от Висшата лига

Евертън - Брентфорд
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън няма победа в три кръга и след последното 2:2 с Нотингам Форест през уикенда, където "карамелите" повеждаха два пъти. У дома тимът има само 4 победи за сезона, половината от които дойдоха при новия мениджър Шон Дайш наскоро. 

Брентфорд продължи серията си без поражение на 12 мача с победата в дербито с Фулъм 3:2 в понеделник. Като гости обаче "пчеличките" имат само 12 спечелени точки от 33 възможни. Поне здравето е почти перфектно с проблем само за Стракоша.

При домакините с проблеми са Таунсенд, Миколенко, Калвърт-Люин и Патерсън.

Гостите ще търсят да задържат рекордната си серия и противникът е подходящ за това. Брентфорд има потенциала да подобри и статистиката си на гости с оглед нападението, с което разполага.

Прогноза: Евертън - Брентфорд 0:1

 

Лийдс Юнайтед - Брайтън
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След като записа първа победа от 11 кръга срещу Саутхемптън, Лийдс получи и 13-ата си загуба в сезона от Челси, макар и минимално. Само 3 тима имат по-малко спечелени точки у дома в лигата от Лийдс.

Брайтън се върна към победите с ударно 4:0 над Уест Хем последно, в което отново блестя човекът във форма Митома. Само Арсенал (25) и Ман Сити (23) са вкарали повече голове на гости от 22-та на "чайките" в лигата.

Лийдс има повече проблеми в лазарета и може би заради това и не вкара в 5 от последните 7 мача, докато гостите вкараха 15 гола в последните 7. Това почти гарантира успеха за тях в този случай.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Брайтън 2:0

 

Тотнъм - Нотингам Форест
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Тотнъм приключи ангажимента си в Шампионска лига и морала в клуба със сигурност не е на ниво след като сезонът ще е разочароващ за поредна година. Статистически тимът е добре у дома с 3 победи поред и 4 сухи мрежи.

Нотингам Форест има най-слабият актив като гост в лигата, като загуби и първата среща с този противник у дома през сезона, което до тук е 1 от 3-те загуби у дома за клуба. През този сезон Форест спечели само веднъж на гости, което е много слаба статистика.

В двата лагера има доста проблеми, като цял отбор липсва за гостите - Ниакате, Бианконе, Ауони, Кояте, Ричардс, Хендерсън, МакКена и Боли.

Това е среща, в която фаворит би бил Тотнъм, но настроението в клуба е понижено и се наблюдава и напрежение сред играчите. С оглед резултатите наскоро пред медиите и нападателят Ришарлисон заговори, че не разбира защо има статут на резерва. Това доведе и до разклащане на стола на мениджъра.

Прогноза: Тотнъм - Нотингам Форест 0:0

 

Уест Хем Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем идва в тази среща след успех в Европа с 2:0 над Ларнака в Лига на конференциите. Във Висшата лига обаче виждаме само 2 победи от ноември насам. Поне класирането у дома сочи 17 спечелени точки от общо 23-те спечелени за кампанията точки.

Астън Вила за трети път в сезона спечели два кръга поред след победите над Евертън 2:0 и Кристъл Палас 1:0. Като гост в лигата тимът има само 4 победи, но всички те са сред последните 5 случая с новия мениджър, който не може да разчита на Коутиньо, Карлос, Камара и Стийр.

При домакините ключовият Антонио е под въпрос и контузени са Цоуфал и Фабиански.

"Чуковете" не загубиха последните 9 мача от този противник, с 5 поредни победи в тази двойка. Унай Емери обаче подобрява положението в своя отбор и ще започне да променя това статукво.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Астън Вила 1:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Нюкасъл понижи формата забележително и няма победи в 5 кръга, при само 1 успех за 2023 г. И въпреки това рекордът у дома за тима остава сред най-добрите за момента със само 1 загуба пред своята публика. Тя обаче бе в последния мач от Ливърпул с 2:0.

Уулвс последно взе първа победа от 4 кръга над Тотнъм минимално. Като гост "вълците" имат само 2 победи за сезона и то над разочароващите Евертън и Саутхемптън, които са в битката на дъното. Заедно с проблемите в лазарета тимът е аутсайдер тук.

Проблем за домакините може да е наказанието на Жоелинтон, но дълбочината в състава е достатъчна за победа над слаб гост.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Уулвърхемптън Уондърърс 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
387