Ливърпул ще отстъпи на Ман Юнайтед


И. Ангелов

Ливърпул ще отстъпи на Ман Юнайтед

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: Анфийлд
Дата: 05.03.2023 г.
Час: 18:30 ч.

След труден период Ливърпул се подобри и вече 4 мача няма поражение и след последната победа с 2:0 над Уулвс във Висшата лига през седмицата. Този сезон обаче тимът на Юрген Клоп така и не успя да постигне 5 поредни мача без да бъде победен. Въпреки последната статистика последният отбор, взел точки от "Анфийлд" бе Лийдс през октомври с 3:1.

Манчестър Юнайтед се класира през седмицата за четвърт-финалната фаза на ФА Къп след пълен обрат до 3:1 над Уест Хем. Това стана само дни след като "червените дяволи" спечелиха Купата на лигата. От подновяването на сезона след световното тимът има 7 победи в лигата, само 1 загуба и 2 равни. Като гост само 5 отбора са допуснали повече от 20-те гола на Юнайтед, което е притеснително.

В последния мач обаче Тен Хаг даде почивка на титулярната си двойка бранители, както и включи Касемиро по-късно, именно заради тази среща. В неговия лагер контузени са Ериксен, Марсиал и Ван де Бек. Люк Шоу пропусна последната среща и е под въпрос, както и Санчо, който е болен.

При домакините аут са Диаз, Тиаго и Рамзи. Артур, Джо Гомез и Наби Кейта са поставени под въпрос от Клоп. Анди Робертсън също получи почивка през седмицата за да е свеж за този важен мач за феновете.

Ливърпул не допусна гол в 4 поредни кръга в лигата, но между тях допусна 5 от Реал Мадрид в Шампионска лига на този стадион. Ман Юнайтед е в страховита голова форма и вкара по най-малко 2 пъти в 5 поредни кръга. Очаква се отворен двубой между двата тима, които си вкараха 18 в последните си 4 срещи, като формата е в полза на гостите, но домакините напредват в представянията си и в класирането напоследък.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Хеа
   
Варан
Мартинез
Далот
Шоу
Касемиро
Фред
Антони
Бруно
Рашфорд
Вегхорст
Жота
Гакпо
Салах
Байчетич
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Арнолд
Дайк
Матип
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:3

  Сподели
864