Арсенал няма да сбърка с Борнемут


И. Ангелов

Арсенал няма да сбърка с Борнемут

Арсенал - Борнемут
Стадион: Емирейтс
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Арсенал разби Евертън с 4:0 през седмицата във Висшата лига за да увеличи предимсдтвото си на върха на 5 точки над Манчестър Сити и да постигне трета поредна победа след спад във формата за кратко преди това. Само Сити (31) има повече спечелени точки у дома от тима на Микел Артета - 29.

Борнемут прекрати поредица от 7 без победа с 1:0 над Уулвс през по-миналия уикенд, но след това отстъпи на Ман Сити с 4:1 и продължава да държи предпоследното място в опасната зона. Победа над Уулвс бе втора на гости в сезона, а първата бе в началото на кампанията срещу Нотингам Форест.

Откъм състави отново гостите са в по-тежко положение. Арсенал продължава да чака Жезус и Елнени, но "черешките" са без Брукс, Таверние, Забарни и Виня, и под въпрос са още Станислас, Кук и Кели.

Арсенал има 5 поредни победи у дома над Борнемут. Без загуба в 17 от последните 19 кръга тежък фаворит е лидерът в класирането. Тези отбори са се срещали 11 пъти в лигата, при 8 победи и 2 равни за Арсенал, и средно 2.4 гола на мач.

Прогноза: Арсенал - Борнемут 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борнемут (Гари О'Нийл)
 
Нето
   
Мефам
Стивънс
Сенеси
Смит
Земура
Лерма
Билинг
Уатара
Траоре
Соланке
Мартинели
Тросар
Сака
Джака
Партей
Йодегор
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Борнемут 3:0

  Сподели
438