Лестър може да затрудни Арсенал


И. Ангелов

Лестър може да затрудни Арсенал

Лестър Сити - Арсенал
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След двете поредни победи, в които Лестър вкара по 4 гола, "лисиците" тръгнаха много ударно и срещу Манчестър Юнайтед, но след няколко спрени положения от Давид Де Хеа те получиха гол и отстъпиха евентуално с 3:0 като гости. У дома пък само Саутхемптън с 6 точки има по-малко от "лисиците", които са с 12.

Арсенал бе в поредица от 4 мача без победа във всички турнири, но се справи с Астън Вила макар на два пъти да изостана в резултата, като взе победа с 4:2. Така Микел Артета се възползва от грешката на Ман Сити срещу Нотингам Форест на върха. Артета държи най-добрият рекорд като гост за сезона с 28 спечелени точки, а далеч назад втори е именно Ман Сити с 21 т.

В двата лагера проблемите не са много. При домакините само защитниците Еванс, Бертран и Джъстин продължават да липсват. При гостите Партей е поставен под въпрос и аут са Жезус и Елнени.

Арсенал има 4 поредни победи над Лестър във всички турнири, в които водеше на противника още преди полувремето. В края на всеки един мач Арсенал бе вкарал по най-малко 2 гола. В последните 5 мача между тези отбори видяхме общо 15 попадения, като поредните 4 победи на Арсенал дават предимство, но устрема на домакините не трябва да се отписва.

Прогноза: Лестър Сити - Арсенал 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Салиба
Габриел
Уайт
Зинченко
Йодегор
Жоржиньо
Джака
Сака
Нкетиа
Мартинели
Ихеаначо
Барнс
Мадисън
Тете
Хол
Тилеманс
Кристиансен
Кастан
Фаес
Сутар
   
Уорд
 
Лестър (Брендан Роджърс)

Обоснована прогноза: Лестър - Арсенал 2:2

  Сподели
527