Анонс на 24-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 24-ти кръг от Висшата лига

Фулъм - Уулвърхемптън
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 24.02.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Фулъм прескочи Брайтън на шестата позиция в класирането на Висшата лига след победата над тях с 1:0 на "АМЕКС". Ако този мач домакините не загубят, те ще изравнят най-доброто си постижение за сезона от 4 мача без поражение. Победа пък ще доближи тима до топ 4 на 1 точка.

Уулвс получи само третата си загуба при Лопетеги след последното 1:0 от Борнемут. Тимът е спечелил само 2 мача като гост в лигата този сезон, но с победа тук може да се покачи до 13-ата позиция.

В двата тима има някои проблеми с липсващи, като ключовият Митрович е под въпрос за домакините. 

Уулвс не допусна гол в 4 поредни мача срещу Фулъм. Домакините пък имат 3 поредни сухи мрежи в лигата. На старта на миналата кампания на този стадион видяхме 0:0 между тези отбори.

Прогноза: Фулъм - Уулвърхемптън Уондърърс 0:0

 

Евертън - Астън Вила
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън се върна към победите след като отстъпи в дербито на Мърсисайд, като надви Лийдс с 1:0. При Шон Дайш тимът спечели двете си домакинства от назначаването му, което включва победа над лидера Арсенал. Преди Дайш "карамелите" имаха общо 2 победи у дома за цялата кампания.

Астън Вила два пъти поведе на Арсенал, и накрая загуби с 4:2 и така се намира в поредица от три загуби. Всички три победи като гост в лигата обаче бяха постигнати именно при новия мениджър Унай Емери.

Астън Вила допусна по най-малко 3 гола в последните 3 кръга. Въпреки че загуби тези мачове тимът има 3 поредни победи срещу Евертън във всички турнири и ще иска да продължи тази тенденция. И двата отбора се подобряват напоследък след промените в ръководството, поради което е вероятно да видим и равен.

Прогноза: Евертън - Астън Вила 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Нотингам Форест
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уест Хем вече три кръга няма победа в лигата след последната загуба в лондонското дерби с Тотнъм с 2:0. През новата година обаче тимът изигра само 2 срещи у дома до тук, и не ги загуби като надви Евертън и направи равен с Челси.

Нотингам Форест продължи серията без загуба у дома на 8 мача с последната точка срещу Манчестър Сити 1:1. Така тимът е 5 точки над домакина си, който се намира в опасната зона на 18-то място. Формата на гости обаче е притеснителна със само 3 победи за сезона, от които 2 бяха в Купата на лигата.

В състава на Форест продължават да липсват около 10 човека, докато при домакините почти няма проблеми.

Уест Хем има 3 поредни победи срещу този съперник, но без победа в 10 от последните си 11 мача тимът не може да се нарече голям фаворит. Форест дори спечели обратната среща за сезона с 1:0.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Нотингам Форест 1:1

 

Лийдс Юнайтед - Саутхемптън
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс няма победа в последните 10 кръга, или най-дългата подобна поредица от всички за сезона. Последно тимът отстъпи минимално на Евертън и така остана на 19-ата позиция в таблицата, точка над дъното, което заемат пък гостите.

Саутхемптън изненада като взе 2-ра победа в последните 12 кръга над Челси последно с 1:0. Двете победи тимът събра в последните 5 мача, което не е достатъчно за момента за да се избегне последното място.

В двата тима има известни проблеми с контузени, като 9 души лекуват травми при домакините. И двата отбора са отчаяни за точки преди този мач, а след промяната на мениджъра и идването на Рубен Селес временно при "светците", те може би са крачка по-напред.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Саутхемптън 0:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
404