Анонс на 23-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 23-ти кръг от Висшата лига

Брентфорд - Кристъл Палас
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд достигна до 10 кръга поред без поражение след последната спечелена точка и срещу Арсенал 1:1. От началото на 2023 г. тимът е наравно с Нюкасъл с допуснати най-малко голове (2) в лигата и са на пето място по вкарани голове на противника (9).

Кристъл Палас все още няма победа през новата година и след последното 1:1 миналия уикенд с Брайтън. В последните 6 кръга на Висшата лига тимът загуби 3 пъти и направи 3 равенства. Ако трябва да търсим последната победа, тя поне бе на гости с 2:0 над Борнемут. Друга добра новина е, че Уилфред Заха отново тренира и ще може да помогне на ситуацията, която се влоши именно след контузията на талисмана.

Брентфорд направи 3 поредни равенства с Палас във всички турнири. Без загуба в 10 кръга се очаква тимът най-малко да продължи тази статистика, макар вкараните голове да сочат към подобрение.

Прогноза: Брентфорд - Кристъл Палас 1:0

 

Брайтън - Фулъм
Стадион: АМЕКС
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън няма загуби в последните пет кръга от Висшата лига, от които и спечели 3. В този мач тимът навлиза след равенството в дербито с Кристъл Палас 1:1.

За Фулъм нещата започнаха да се подобряват и тимът спечели във ФА Къпс 2:0 над Съндърланд преди да доведе тази форма и да направи 2:0 и над Нотингам Форест в събота. Последно тимът допусна повече от гол в мач през ноември преди световното от Манчестър Юнайтед.

В двата тима проблемите не са много, но ключовият Митрович е под въпрос за гостите и ще премине късен преглед.

Фулъм не загуби в 6 мача поред срещу Брайтън и ако Митрович не участва, то тимът може и да не успее да вкара достатъчно във вратата на противника.

Прогноза: Брайтън - Фулъм 1:1

 

Евертън - Лийдс Юнайтед
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Този двубой е голяма битка със значение в битката на дъното. Евертън започна да изглежда различно от идването на Шон Дайш, като веднага той спечели с добра игра първата си среща, но отстъпи във втората. "Карамелите" имат само 1 победа у дома в сезона и само 5 сухи мрежи, като задачъта спасение стои пред Дайш.

Лийдс няма победа в лигата от онова драматично 4:3 над Борнемут в началото на ноември 2022 г. Срещу съперник от един ранг шансовете на тима трябва да се използват. Последната среща с Евертън обаче завърши при 1:1.

И в двата лагера проблемите не са малко, като цели 9 човека могат да липсват за гостите, макар голяма част от тях да са поставени под въпрос.

Без победа в 9 кръга Лийдс не може да се нарече фаворит, като по-скоро това е тимът току променил ръководството си.

Прогноза: Евертън - Лийдс Юнайтед 1:0

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Борнемут
Стадион: Молиню
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

За първи път през кампанията Уулвс достигна до поредни победи в лигата след успехите над Саутхемптън с 2:1 и Ливърпул преди това (3:0). 

Борнемут от своя страна няма победа след световното и загуби 5 пъти от тогава, при още 2 равенства. Това е най-слабият защитаващ се отбор в лигата с 44 допуснати до тук попадения, най-малко 4 повече по този показател от най-близкия конкурент.

В двата тима има и някои проблеми с липсващи имена, като и Марио Лемина е с наказание при домакините.

Уулвс не загуби в последните 5 срещи с Борнемут във всички турнири, като в момента се намира в много по-добро състояние от противника.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Борнемут 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
505