Челси трябва да надвие поне опашкаря Саутхемптън


И. Ангелов

Челси трябва да надвие поне опашкаря Саутхемптън

Челси - Саутхемптън
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Челси има само 1 победа насред последните си 9 мача в 2023-та година, и преди този мач тимът направи 1:1 във Висшата лига с Уест Хем, след което в завръщането на Шампионска лига "сините" отстъпиха с 1:0 на Борусия Дортмунд. В 5 от тези 9 срещи Челси не вкара гол, и в нито един мач не бе и вкаран повече от 1 от "сините". Всичко това е озадачаващо след мащабната селекция и разходи, които бяха направени на пазара.

В понеделник Нейтън Джоунс бе уволнен като мениджър на Саутхемптън след като той спечели само 1 мач за престоя си начело на "светците" и ги постави на последното място в таблицата. За целия сезон тимът има 10 победи, но само 4 бяха в лигата.

В двата състава има и някои проблеми с контузени имена. При Челси продължават да липсват Менди, Канте, Пулисич и Броха. Рахим Стърлинг и Бен Чилуел са поставени под въпрос. За гостите с проблеми са Ливраменто, Лариос и МакКарти, а Уокър-Питърс има шанс да участва след като се върна на тренировки през седмицата.

Саутхемптън има 9 загуби в последните 10 кръга. Челси направи 3 поредни равенства във Висшата лига, но няма да намери по-подходящ съперник в календара си, за да се върне към победите.

Прогноза: Челси - Саутхемптън 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саутхемптън ()
 
Базуну
   
Мейтланд-Найлс
Беднарек
Салису
Брий
Уорд-Прауз
Лавия
Алкараз
Перо
Сулемана
Адамс
Хаверц
Мудрик
Феликс
Мадуеке
Фернандез
Лофтъс-Чийк
Кукурела
Джеймс
Бадиашиле
Силва
   
Кепа
 
Челси (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Челси - Саутхемптън 1:0

  Сподели
331