Ман Сити с шанс да отвори битката на върха в Англия


И. Ангелов

Ман Сити с шанс да отвори битката на върха в Англия

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: Емирейтс
Дата: 15.02.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Арсенал направи 3 поредни срещи без успех след последното 1:1 с Брентфорд у дома в събота. Това е най-дългата поредица без победа във всички състезания този сезон. Въпреки това тимът остава на върха в класирането и има мач по-малко от преследвача в лицето на Ман Сити. При загуба "артилеристите" ще отстъпят първото място на противника, което ще е и психологически удар.

Манчестър Сити се върна на пътя на победите след последното 3:1 над Астън Вила в неделя. Сега тимът води с най-малко 10 гола (56 вкарани) на останалите в първенството и самочувствието ще е подобрено освен това, то и заради статистиката с Арсенал, която сочи 10 поредни победи в лигата.

Откъм състави отново Сити е в по-добро състояние. Само Джон Стоунс е контузен, но Ерлинг Холанд също е под въпрос след като бе заменен на почивката срещу Вила.

За Микел Артета с проблеми са Жезус, Елнени, Нелсън и Смит Роу. Жезус точно се завърна към тренировки на трева и се предполага, че завръщането ще отнеме още известно време.

Ман Сити има и 6 поредни победи над Арсенал във всички турнири. Въпреки че "артилеристите" избегнаха загубата в 14 от последните 15 кръга, тук Сити ще има огромна възможност да отвори битката на върха като изравни и прескочи лидера. Манчестър Юнайтед пък ще остане само 5 точки назад и при грешки на фаворитите ще може да добави към драмата.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Уокър
Аке
Родри
Гюндоган
Марез
Брюйне
Грилиш
Халанд
Нкетиа
Мартинели
Йодегор
Сака
Джака
Партей
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ман Сити 1:2

  Сподели
437