Лийдс ще посрещне Ман Юнайтед още по-уверен


И. Ангелов

Лийдс ще посрещне Ман Юнайтед още по-уверен

Лийдс Юнайтед - Манчестър Юнайтед
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 12.02.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Само няколко дни след вчерашното вълнуващо 2:2 в дербито на розите на "Олд Трафорд" тези два исторически гранда се срещат отново на "Еланд Роуд". Лийдс водеше с 2:0 в резултата след 48 минути игра, в които издържа и на доста положения, но само 20 минути след това вече срещата бе в равенство и тимът можеше да изпусне и точката.

Равенството за Юнайтед оформи Джейдън Санчо, който се появи за първи път в лигата от октомври. Юнайтед спечели 11 от 18-те възможни точки за 2023 г., което не е особено добра статистика, но с оглед положението с контузените може да се отчете като добра. Като гост в кампанията тимът има 5 победи от 11 опита.

Лийдс вече 8 кръга не достига победата в лигата и победите у дома за сезона са само 3, без победа и в последните 3 поред.

В двата тима има известни проблеми с контузени, като при домакините това са Родриго, Грей, Далас и Форшоу и под въпрос са още Стрюих, Роча, Синистера, Пъркинс и Купър. Трима от последните бяха заменени принудително срещу Юнайтед.

За Тен Хаг проблемите в опорната зона продължават след контузиите на Ериксен, МакТоминей, Де Бек и червеният картон на Касемиро. Марсиал и Антони също получиха травми и пропуснаха последния мач, което постави Фред без типичен другар в средата и играта на "червените дяволи" страдаше. Дебютиралият Забитцер типично заема по-предна роля и опита доста удари от дистанция срещу Лийдс заради липсата на креативност и стабилност в опорната зона.

Манчестър Юнайтед вкара по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга. Лийдс отчете голямо подобрение след уволнението на Джеси Марш и идването на Крис Армас. Очаква се той да подготви още по-добре тима си в този случай, тъй като спокойно можеше да загуби последната среща при по-малко късмет за Илан Меслие.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Манчестър Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Хеа
   
Варан
Мартинез
Далот
Шоу
Фред
Забитцер
Санчо
Бруно
Рашфорд
Вегхорст
Бамфорд
Ньонто
Харисън
Съмървил
Адамс
МакКени
Фирпо
Ейлинг
Вьобер
Купър
   
Меслие
 
Лийдс (Крис Армас)

Обоснована прогноза: Лийдс - Манчестър Юнайтед 1:1

  Сподели
537