Анонс на 22-ри кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 22-ри кръг от Висшата лига

Саутхемптън - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън има само 1 победа в последните 10 кръга на Висшата лига, като загуби 8 пъти и поради това се намери на дъното на класирането. Само Борнемут (43) има повече допуснати голове във вратата си от 38-те на домакините през кампанията.

Уулвс спечели само 5 кръга в лигата този сезон, но 3 от тези победи дойдоха след поемането на тима от Хулен Лопетеги. Тимът трябва да е вдъхновен след последната победа миналата седмица с 3:0 над Ливърпул, дори и съперникът да бедства в момента.

В двата тима има някои липсващи имена, но няма да видим много различни отбори от последния кръг.

Уулвс спечели 4 поредни мача над Саутхемптън във всички турнири и с оглед формата на двата тима напоседък е голям фаворит.

Прогноза: Саутхемптън - Уулвърхемптън Уондърърс 0:2

 

Лестър Сити - Тотнъм
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър прекрати поредица от пет мача без победи с драматичното 4:2 над Астън Вила последно. Резултатът съвпадна и със завръщането на ключовия Джейми Мадисън, което не е случайно. Сега Брендан Роджърс ще се надява на нов тласък на резултати както когато последно звездата се завърна в тима преди Световната купа.

Тотнъм спечели минимално над Манчестър Сити в последния кръг и издържа на натиска на съперника си тогава, дори с малко късмет когато гредата спаси Лорис. Сега вратарят е с травма, а Кристиан Ромеро ще търпи наказание заради червения картон с "гражданите".

При домакините ситуацията се подобрява и само Джъстин и Бертран са аут категорично. С шансове за игра са Ндиди, Еванс, Сумаре и Перейра.

Тотнъм вкара по най-малко 3 гола на Лестър в последните 4 мача между отборите. Тотнъм и спечели тези срещи. Лестър допусна по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга, поради което вероятно отново ни очаква зрелищен двубой с голове с участието на този отбор. Везните са наклонени в полза на Конте в момента.

Прогноза: Лестър Сити - Тотнъм 2:3

 

Кристъл Палас - Брайтън
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас няма победа в последните си 6 мача във всички турнири и последно спечели в деня на новата година. Задачата е трудна и в отсъствието на талисмана в атака Уилфред Заха. За сезона у дома тимът има само 4 победи от 11 опита.

Брайтън продължава да показва най-добрата форма сред отборите от горната половина, като няма загуби в 2023 г. Освен това тимът няма загуба в последните 4 мача като гост. Здравето в тима е добро и дори носителят на Световната купа Алексис МакАлистър може да се върне след наказание.

Палас направи 3 поредни равенства срещу този съперник във всички турнири. Без победа в 5 кръга тимът на домакините обаче вероятно ще отстъпи в този случай.

Прогноза: Кристъл Палас - Брайтън 0:2

 

Фулъм - Нотингам Форест
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм няма успех в последните 3 кръга, но последната среща бе 0:0 в дербито с Челси, който се напълни със звездни играчи през трансферния прозорец. От световното насам тимът допусна само 4 пъти във вратата си в 7 кръга на Висшата лига. Освен това във ФА Къп Фулъм продължи след 3:2 над Саутхемптън.

Нотингам Форест няма загуба в петте си срещи през 2023 г. и това включва последното 1:0 над Лийдс, с което Форест предизвика рокади в управлението на противника. В защитен план тимът е добре с 2 допуснати гола насред тези 5 срещи, всичко това въпреки 8 контузени - Хендерсън, Шелви, Бианконе, Кояте, Ричардс, Ниакате, Ауони, Йейтс.

Головата форма от двете страни не е блестяща, поради което се очаква равностоен двубой и вероятно равенство.

Прогноза: Фулъм - Нотингам Форест 0:0

 

Борнемут - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Борнемут не успява да постигне победа в 6 мача във Висшата лига и е допуснал най-много във вратата си от всички - 43. Обаче, съперникът Нюкасъл допусна в само 9 от своите срещи за сезона и един от тях бе именно с Борнемут в онова 1:1 на "Сейнт Джеймсис Парк".

Гостите вече 16 кръга нямат поражение и това е най-дългата поредица от всички отбори в кампанията. Последно видяхме донякъде разочароващо 1:1 с Уест Хем. В тези 16 срещи равенствата са 7, включително 4 от последните 5, което може да е белег за забавяне на представянията.

Борнемут не успя да вкара в 5 от последните 6 кръга. Тази статистика е подходяща гостите да върнат малко увереност. Нюкасъл не загуби в 7 поредни мача с Борнемут и вкара по най-малко 2 гола в последните 3 мача с този опонент.

Прогноза: Борнемут - Нюкасъл Юнайтед 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
544