Вдъхновеният Евертън ще попречи на Ливърпул


И. Ангелов

Вдъхновеният Евертън ще попречи на Ливърпул

Ливърпул - Евертън
Стадион: Анфийлд
Дата: 13.02.2023
Час: 22:00 ч.

Ливърпул няма победи насред последните 4 кръга на Висшата лига, от които и загуби 3, и не вкара гол в последните 3 поред. У дома обаче статистиката този сезон е добра и показва 21 спечелени точки от 30 възможни. Само 1 от последните 24 срещи между тези отбори бе загубена от "червените", но тя бе наскоро през 2021 г. и то на "Анфийлд".

Евертън записа последно първа победа от средата на октомври във всички турнири и това бе веднага след назначаването на Шон Дайш, и то срещу проектошампиона Арсенал, който води на върха с най-малко 5 точки на преследвачите си Ман Сити. Преди Дайш тимът бе в поредица от 10 без победа, в което се включват и напусканията на двете купи. Победата в събота бе и само петата среща със суха мрежа за сезона, като първата бе през септември при 0:0 именно с Ливърпул.

Откъм състави, при домакините проблеми има и контузени са Артур, Диаз, Жота, Дайк, Конате и Фирмино, докато и Фабиньо е под въпрос след като пропусна последната среща по болест. При гостите с проблеми са Таунсенд, Гарнър, Патерсън, Кийн и Калвърт-Люин, последните двама под въпрос и ще преминат късни прегледи.

Сушата на Ливърпул в предни позиции и повдигането на увереността при гостите им дават добър шанс най-малкото да повторят равенството от по-рано през кампанията, а защо не и да надградят с нов изненадващ и добър резултат както последната седмица.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Шон Дайш)
 
Пикфорд
   
Коади
Тарковски
Коулман
Миколенко
Дукуре
Гай
Онана
МакНийл
Айуоби
Мопе
Гакпо
Нунез
Салах
Тиаго
Байцетич
Хендерсън
Робертсън
Арнолд
Гомез
Матип
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Евертън 0:1

  Сподели
516