Арсенал ще се справи с Брентфорд


И. Ангелов

Арсенал ще се справи с Брентфорд

Арсенал - Брентфорд
Стадион: Емирейтс
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Арсенал навлиза в срещата след две последователни загуби след като напусна ФА Къп срещу Манчестър Сити и след това изненадващо отстъпи на Евертън в първия мач с Шон Дайш начело. Двете поражения бяха на гости и единствената загуба у дома за сезона остава в Купата на лигата, докато във Висшата лига виждаме 8 победи и 1 равен в кампанията до тук.

Брентфорд показва добра форма през новата година и е дори най-добрият отбор от 1 януари. Последно тимът загуби в края на октомври от Астън Вила с 4:0 и от тогава взе 19 от възможни 27 точки. Статистиката на гости обаче показва 2 победи от 10.

В двата тима проблемите с липсващи имена не са много. При Микел Артета продължават да липсват Жезус и Елнени, а Нелсън и Смит Роу са под въпрос. Дейвид Мойс няма да разчита на Понтус Янсон, докато Ониека и Баптисте са под въпрос.

Брентфорд запази 3 поредни сухи мрежи и вкара по най-малко 2 гола в 7 от последните 8 кръга. Тимът няма загуба в 9 поредни кръга, но Арсенал ще трябва бързо да се върне на пътя на победата ако иска да задържи предимството си на върха над Ман Сити и Ман Юнайтед.

Прогноза: Арсенал - Брентфорд 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брентфорд (Томас Франк)
 
Рая
   
Пинок
Мий
Айер
Жанелт
Дасилва
Норгард
Йенсен
Мбеумо
Тоней
Уиса
Мартинели
Нкетиа
Сака
Джака
Партей
Йодегор
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Брентфорд 3:2

  Сподели
405