Арсенал ще надиграе Евертън в Ливърпул


И. Ангелов

Арсенал ще надиграе Евертън в Ливърпул

Евертън - Арсенал
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Шон Дайш ще поеме за първи път Евертън в официална среща и задачата му на старта не може да е по-трудна след като приема лидера в класирането, който е почти безгрешен през целия сезон. След уволнението на Франк Лампард обаче Дайш ще иска да се докаже и да спаси отбора си, което е задачата пред него, поставена от борда. Каква по-добра възможност за доказване от добра игра срещу проектошампиона?

Евертън няма победа в 8 мача преди този поред, и докато за Арсенал се очаква протоколен мач, любопитно е, че "артилеристите" не са печелили на този стадион от сезон 2017-2018 г. 

В двата тима има някои проблеми, като при домакините контузени са Таунсенд, Кийн, Гарнър и Патерсън, докато под въпрос е Бен Годфри. Предстои да видим коя ще е предпочитаната схема на игра и титулярна постройка на Дайш.

Жезус, Нелсън и Елнени са аут при гостите, и под въпрос са още Смит Роу и Партей.

Арсенал има 7 победи в последните 8 кръга във Висшата лига. Евертън има 6 загуби в последните 7 кръга, като в тях допусна и по най-малко 2 гола във вратата си. Арсенал вкара по най-малко 2 пъти в 5 от последните 6 кръга. Шон Дайш е известен с това, че залага на силни действия в отбрана, като може би именно от тази зона той ще опита да заздрави отбора си, като ще опита да спре съперника и неговите атаки.

Прогноза: Евертън - Арсенал 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Салиба
Габриел
Уайт
Зинченко
Джака
Жоржиньо
Сака
Йодегор
Мартинели
Нкетиа
Калвърт-Люин
Грей
Онана
Гай
Айуоби
Миколенко
Коулман
Годфри
Тарковски
Коади
   
Пикфорд
 
Евертън (Шон Дайш)

Обоснована прогноза: Евертън - Арсенал 0:1

  Сподели
428