Бербатов ще спечели голмайсторския приз, изпращайки Блекпул в Чемпиъншип


Т. Михайлов

Бербатов ще спечели голмайсторския приз, изпращайки Блекпул в Чемпиъншип

Манчестър Юнайтед - Блекпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 22.05.2011
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн


Манчестър Юнайтед посреща Блекпул в двубой от последния кръг на Висшата лига на Англия. „Червените дяволи“ си осигуриха рекордна 19-та титла и ще пестят сили за предстоящия финал на Шампионската лига. „Мандарините“ са в отчаяна битка за оцеляване и само победа на „Олд Трафорд“ ще ги остави сред елита.

Тимът на Сър Алекс Фъргюсън направи почти отличен сезон, в който ще се запомни феноменалната игра на неговите футболисти на „Олд Трафорд“ Пред своя публика Рууни и компания записаха само победи и едно единствено равенство. Далеч по-лош е балансът им навън и за пръв път от дълго време шампионът ще е събрал максимум 80 точки. За последно Юнайтед взе титлата с такъв актив през 2001 година. Заради мача с Барселона Сър Алекс ще заложи на повече от резервните си футболисти като това дава отличен шанс на Димитър Бербатов да атакува голмайсторския приз във Висшата лига. Българинът има 20 попадения, колкото и Карлос Тевес.

Блекпул започна сезона като приятната изненада и бързо натрупа доста точки. „Мандарините“ обаче допуснаха рязък спад във формата и след серия поражения се сринаха в класирането. В последните си 4 двубоя обаче момчетата на Иън Холуей нямат загуба като миналата седмица победиха Болтън в луд мач с 4:3. За жалост на феновете на тима най-тежкото гостуване се оказва накрая, макар и срещу отбор, който вече е спечелил титлата. В разгара на сезона на „Блумфийлд Роуд“ Юнайтед записа един от най-знаменитите си обрати от 0:2, за да вземе 3 ценни точки. При различен развой в онзи мач сега класирането на двата тима можеше да е съвсем различно.

Сър Алекс Фъргюсън няма проблеми с контузени играчи като изключим Оуен Харгрийвс. Шотландецът заяви, че Димитър Бербатов, Пол Скоулс, Дарън Флетчър, Андерсон и Едвин ван дер Сар ще играят в неделя. Холандският страж ще изиграе последния си официален мач на „Театъра на мечтите“.

Гостите от Блекпул няма да могат да разчитат единствено на Дейвид Карни, който има контузия в рамото. Крис Башам и Люк Варни са под въпрос.

Макар единствено Блекпул да се нуждае от трите точки, твърде малък е шансът „мандарините“ да победят Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“. Шампионите ще искат да звършат сезона с успех, а и резервният им състав по нищо не отстъпва на повечето тимове в елита. Футболистите, които по-рядко играят са по-мотивирани. Сред тях ще се откроява Димитър Бербатов, чиято цел ще са головете.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

26 април Шалке 04 - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)
01 май Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
04 май Манчестър Юнайтед - Шалке 04 4:1 (Шампионска лига)
08 май Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Висша лига)
14 май Блекбърн - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)

Блекпул:

16 април Блекпул - Уигън 1:3 (Висша лига)
23 април Блекпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
30 април Блекпул - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
07 май Тотнъм - Блекпул 1:1 (Висша лига)
14 май Блекпул - Болтън 4:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Блекпул

49 мача
24 победи за Манчестър Юнайтед
13 равенства
12 победи за Блекпул
Голова Разлика: 94:62 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.57
Равен - 4.20
Блекпул - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.60
Равен - 3.75
Блекпул - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249