Арсенал е фаворит срещу Ман Юнайтед без Касемиро


И. Ангелов

Арсенал е фаворит срещу Ман Юнайтед без Касемиро

Арсенал - Манчестър Юнайтед
Стадион: Емирейтс Стейдиъм
Дата: 22.01.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Арсенал допусна една единствена загуба през кампанията в момента за да държи първото място във Висшата лига. Тя обаче бе именно от Манчестър Юнайтед, който спечели уверено с 3:1 на "Олд Трафорд" през септември. От тогава "Артилеристите" спечелиха 10 кръга и направиха само 2 равенства, ако говорим за някаква грешна стъпка изобщо.

Манчестър Юнайтед намери формата си с подобрение на представянията на Маркъс Рашфорд на и след Световната купа, и донякъде заради благосклонната програма. Всичко това обаче повдигна духа и сега тимът изглежда труден за побеждаване. Юнайтед спечели 9 от последните си 10 мача, при 1 равенство, което бе последно с Кристъл Палас.

Освен всичко "червените дяволи" побързаха на пазара и опитаха да разрешат липсата на опции в нападение след напускането на Кристиано Роналдо, като бе привлечен Ваут Вегхорст, познат на Висшата лига от Бърнли. Стрелецът и дебютира в последния мач и бе похвален от мениджъра Тен Хаг макар да не допринесе за гола в мача.

Като Играч на сезона за момента при гостите се очертава Касемиро, като дошлият от Реал Мадрид петкратен носител на Шампионска лига донесе много стабилност в центъра, каквато ще е нужна срещу тежки халфове като Джака и Партей от Арсенал. В последната среща с Палас обаче бразилецът си изкара пети жълт картон и ще пропусне мача, заедно с контузените Де Бек и Туанзебе, докато под въпрос са още Санчо, Далот и Марсиал.

Така задачата в центъра на домакините се улеснява значително, а те не могат да разчитат на Жезус, Нелсън и Елнени, който е под въпрос. 

Арсенал спечели 6 от последните 7 мача в лигата, като в тях не допусна гол в 5 случая. Манчестър Юнайтед няма загуба в 6 кръга, и е вероятно да заложи на повече защитни действия без своя стълб в опорната зона, изчаквайки възможности на контра за бързите крила Рашфорд и Антони.

Липсата на Касемиро и домакинството са големи фактори в полза на Арсенал. Публиката ще подкрепя тима си да отмъсти на единствения съперник, лишил ги от титлата непобедени за сезона.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Хеа
   
Варан
Мартинез
Бисака
Шоу
Фред
Ериксен
Антони
Бруно
Рашфорд
Вегхорст
Нкетиа
Мартинели
Йодегор
Сака
Джака
Партей
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Манчестър Юнайтед 2:1

  Сподели
643