Анонс на 20-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 20-ти кръг от Висшата лига

Уест Хем Юнайтед - Евертън
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 21.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Традиционно едни от отборите в горните позиции, в момента двата тима се срещат в битка за оцеляване на дъното, която е не по-малко важна от битките в челото на таблицата. Дейвид Мойс не е побеждавал в лигата вече 7 мача, той пожела трансфери, и отборът му доведе Дани Ингс преди дни, но при всичко това все пак е възможно да загуби работата си при ново разочарование.

Франк Лампард ще се надява да избегне загубата след последното разочароващо 2:1 от Саутхемптън. Тук може би се подобрява малко ситуацията с контузени имена, след като само Таунсенд, Кийн, Гарнър и Патерсън остават аут.

С проблеми при Уест Хем са Корнет, Доусън и Ареола. Скамача, Ландзини и Зума се завърнаха от травми и бяха резерви последно.

Уест Хем има 6 загуби в последните 7 кръга, а Евертън има 5 загуби в последните 6. Трудно е да се прецени кой отбор показва по-ниско ниво този сезон.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Евертън 1:1

 

Саутхемптън - Астън Вила
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 21.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън се подобри в последните седмици и в момента е в поход от 3 победи във ФА Къп, Купата на лигата и Висшата лига. Тимът посреща Астън Вила, който е в настроение и последно надви Лийдс. Тук се видя известен подем при идването на Унай Емери начело.

В двата тима има някои проблеми с липсващи, но ключовият за домакините Джеймс Уорд-Прауз е на линия и във форма. Астън Вила продаде опитния нападател Дани Ингс, който премина в Уест Хем, но изглежда Емери намери правилното място за Бейли на терена и той се намеси сред головете, преживявайки труден и непродуктивен период при Стивън Джерард.

При два отбора в подем и в настроение е трудно да се определи кой ще остави повече на терена в този случай. Предполага се, че ще видим зрелищен двубой и високо качество в играта, както и равен резултат.

Прогноза: Саутхемптън - Астън Вила 1:1

 

Лестър Сити - Брайтън
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 21.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър ще търси как да прекрати поредицата си от четири загуби, но задачата ще е трудна срещу един от отборите високо в класирането, който се намира и в добра форма.

Брайтън спечели наскоро важни срещи с Евертън и Ливърпул, с което застана на само 8 точки под топ 4 позициите. Последната среща с Лестър гостите спечелиха с 5:2 на "Амекс", което тогава се оказа последния мач на Греъм Потър. С нов наставник в момента и след кратка турболенция в началото на работата му, сега гостите отново са фаворити в своите мачове.

Лестър няма победи от връщането си след световното, като тимът страда и от доста липсващи играчи - Джъстин, Перейра, Бертран, Сумаре и Еванс. Ключов за отбора и резултатите е талисманът Джейми Мадисън, който приближава завръщане но е под въпрос заедно с Перез и Хол.

Прогноза: Лестър Сити - Брайтън 1:3

 

Борнемут - Нотингам Форест
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 21.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Тук се срещат два отбора в контрастна форма. Борнемут загуби всичките си срещи след подновяването на мачовете и края на Световната купа, с което тимът е на точка от опасната зона и изгуби всякакъв комфорт. 

Форест спечели 11 от последните 18 възможни точки и така се отдалечи от дъното, което заемаше наскоро, покачвайки се чак до 13-та позиция. Опасността обаче е 4 точки надолу и картинката може да се промени при влошаване на формата.

И в двата тима има известни проблеми с контузени играчи. Брукс, Станислас, Фредерикс и Таверние при домакините, докато Кук и Соланке са под въпрос. Бианконе, Кояте, Ричардс, Ниакате, Лингард, Боли, Ауони и Йейтс при гостите.

Борнемут има 8 загуби в последните 9 кръга. Без вкаран дори гол в 4 поредни кръга тимът не може да е фаворит, въпреки 5-те си победи от последните 6 мача с Нотингам Форест.

Прогноза: Борнемут - Нотингам Форест 0:1

 

Лийдс Юнайтед - Брентфорд
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 22.01.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Лийдс най-накрая достигна до победа след 8 опита при успеха 5:2 над Кардиф във ФА Къп. Разбира се това не бе съперник от елита, където ще се търси петата победа за сезона. Тя обаче липсва от онова 4:3 над Борнемут през ноември.

Брентфорд вече се бори активно за европейските места в таблицата, 7 мача няма загуба в лигата, и е в поход от 3 победи. В гостуванията обаче виждаме 2 победи от 9 опита. Победите бяха именно двете последни - срещу Уест Хем и Манчестър Сити, така че и тук се бележи голям прогрес.

Брентфорд вкара по най-малко 2 гола в 6 поредни кръга. Лийдс допусна по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 мача в лигата. Лийдс не загуби в 6 поредни домакинства от този съперник, но тук това се очаква.

Прогноза: Лийдс - Брентфорд 0:2

 

Фулъм - Тотнъм
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 23.01.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Фулъм бе на поход от пет победи, но отстъпи на Нюкасъл и завръщането на Александър Исак в нападение, който реши срещата за своя отбор и помогна на класирането в топ 4. Все пак обаче "котиджърс" се държат близо до челните места със само 1 загуба в последните 6 домакинства, и ще са уверени във връщане на формата.

Тотнъм не изглежда стабилен психически този сезон. Последно тимът поведе с 2 гола до почивката на Манчестър Сити, само за да допусне 4 гола във втората част и да рухне тотално. Това доведе и до нови въпроси и напрежение над мениджъра Антонио Конте. Шпорите имат само 2 победи в последните 6 мача, и едната бе над Портсмут от третото ниво на английския футбол.

Тотнъм допусна по най-малко 2 гола в 9 от последните 10 кръга на Висшата лига. Александър Митрович вероятно точи зъби в нападението на домакините заради тази пропускливост на Лорис. Вратарят бе еднолично виновен за един от последните допуснати голове в близкия му ъгъл, като формата му спадна изключително след Световната купа.

Прогноза: Фулъм - Тотнъм 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
578