Брайтън ще надиграе Ливърпул


И. Ангелов

Брайтън ще надиграе Ливърпул

Брайтън - Ливърпул
Стадион: АМЕКС
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън спечели 4 от последните си 6 мача във Висшата лига като след малко турболенция Роберто Де Зерби изглежда овладя нещата и играчите възприеха неговите методи, изисквания и стил. Статистиката конкретно срещу Ливърпул е тревожна в последните сезони с 5 загуби от 6 мача у дома.

Ливърпул не успя да спечели 3 от последните 5 мача след световното, като с късмет тимът не загуби от Уулвс във ФА Къп когато ВАР отмени късно положение на гостите по спорен начин. При загуба тук тимът на Юрген Клоп ще пропадне под противника в класирането.

Клоп има и проблеми в състава си заради контузии. Артур, Диаз, Жота и Дайк продължават да лекуват травми, а под въпрос са поставени още Нунез, Фирмино и Милнър. Коди Гакпо ще дебютира в лигата след като вече насъбра минути с новите си колеги.

При домакините само Якуб Мьодер е с контузия и Тросар е под въпрос. Последният е обект на интерес на пазара и вече получава оферти, с което може и да е изиграл последния си мач за клуба.

Брайтън се намира и в прекрасна голова форма с вкарани по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга. В момента домакините изглеждат в по-добро състояние и могат да докарат още проблеми за Юрген Клоп.

Прогноза: Брайтън - Ливърпул 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Конате
Арнолд
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Тиаго
Салах
Нунез
Гакпо
Фъргюсън
Митома
Алистър
Марч
Грос
Кайседо
Еступинан
Фелтман
Колуил
Дънк
   
Санчез
 
Брайтън (Роберто де Зерби)

Обоснована прогноза: Брайтън - Ливърпул 2:1

  Сподели
545