Анонс на 19-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 19-ти кръг от Висшата лига

Астън Вила - Лийдс Юнайтед
Стадион: Вила Парк
Дата: 13.01.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Астън Вила напусна по драматичен за противника начин ФА Къп тази седмица след като тимът от третото ниво Стивънидж направи късен обрат над състава на Унай Емери. "Виланите" сега имат само 2 победи в последните си 4 мача насред всички турнири.

Лийдс губеше с два гола и направи 2:2 срещу Кардиф последно, и този резултат все пак продължи серията без загуба на 6 мача. Последните 3 визити до "Вила Парк" също не бяха загубени, дори бяха спечелени 2 от тях.

В състава на домакините Дендонкер е наказан и контузени са Карлос и МакГин. Кеш и Аугустинсон са под въпрос. При гостите Грей, Далас и Синистера продължават да липсват и под въпрос са Бамфорд и Форшоу.

Прогноза: Астън Вила - Лийдс Юнайтед 1:1

 

Нотингам Форест - Лестър Сити
Стадион: Сити Граунд
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Нотингам Форест стигна до дузпи през седмицата и така успя да достигне полуфиналите на Купата на лигата след победа над Уулвс. Сега тимът няма загуба в 7 поредни мача у дома.

Лестър също игра в купата, но напусна заради прогресиращия Нюкасъл. Без Мадисън в състава "лисиците" загубиха 4 от последните 5 и победата бе над тим от четвъртото ниво във ФА Къп - Гилингам. Почти цял отбор от играчи липсват за гостите освен талисмана Мадисън - Джъстин, Перейра, Бертран, Прает, Сумаре, Еванс, Дюзбъри-Хол и Перез.

При домакините липсващите също са много, което прави срещата трудно предвидима - Бианконе, Кояте, Ричардс, Ниакате, Лингард, Боли, Ауони и Уилямс.

Лестър спечели обратната среща в кампанията с 4:0, но в момента формата е по-скоро обърната за двата отбора.

Прогноза: Нотингам Форест - Лестър Сити 1:1

 

Евертън - Саутхемптън 
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Напрежението над Франк Лампард продължава да расте след като той няма победа в 6 кръга. През седмицата тимът му отпадна и от ФА Къп и до края работата му е единствено да спаси тима от изпадане от Висшата лига.

Саутхемптън подобри представянето си и повдигна увереността с две поредни победи, едната от които прати тима на полуфинали в Купата на лигата. Тимът надви Палас и Ман Сити, но в лигата виждаме поредица от 6 загуби за "светците", които са на дъното в таблицата.

Евертън не загуби в 17 поредни мача у дома срещу този противник, но няма победа дълго време. В момента Саутхемптън изглежда по-близо до успеха с оглед последните срещи.

Прогноза: Евертън - Саутхемптън 0:1

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Молиню
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 17:00 ч.

В топ 5 първенствата на Европа само Сампдория (8) от Серия А и Елче (10) от Ла Лига са вкарали по-малко голове от Уулвс (11). Тимът поне направи 3 поредни равенства, с което последно стигна до дузпи срещу Нотингам, загубени преди полуфиналната фаза на Купата на лигата.

Уест Хем също не е в добра форма и има само 1 победа в последните 7 мача и тя бе във ФА Къп над Брентфорд минимално. В лигата последната победа бе през месец октомври над Борнемут, която форма постави тима само по голове извън зоната на изпадащите.

Уест Хем допусна по най-малко 2 гола в 5 поредни кръга и ще се надява най-слабият реализатор да не продължи тази форма. И двата отбора в тази двойка не са на ниво и имат нужда от точки, но ще си попречат в тази задача.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Уест Хем Юнайтед 0:0

 

Брентфорд - Борнемут
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Брентфорд няма загуба в лигата от подновяването след световното, като направи равен с Тотнъм и надви Ливърпул и Уест Хем. Последно обаче тимът напусна ФА Къп именно срещу Уест Хем и феновете ще искат запазване на добрата форма във Висшата лига.

Борнемут загуби три мача поред от Ман Юнайтед, Кристъл Палас и Челси. Формата не е добра в последните седмици и разстоянието до опасната зона на дъното е една точка. В тима тук ще липсват Брукс, Нето, Станислас, Фредерикс, Таверние, Смит и Лерма.

Ключовият Иван Тоней е под въпрос при домакините. Борнемут обаче има 7 загуби в последните 8 кръга и е аутсайдер тук. Гостите допуснаха и по най-малко 2 гола в 5 поредни кръга.

Прогноза: Брентфорд - Борнемут 2:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Фулъм
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 15.01.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Нюкасъл е в прекрасна форма и последно повдигна увереността с успеха над Лестър Сити в четвъртфиналите на Купата на лигата. В този случай битката е между два отбори от топ 6, което може да изненада много от зрителите с оглед прогнозите от началото на сезона.

Нюкасъл няма загуба в лигата от 31-ви август когато отстъпи на Ливърпул. Междувременно бе записана и победа над Фулъм с 4:1 на "Крейвън Котидж". Фулъм не е побеждавал "свраките" от 2014 г., но в момента тимът се намира на поредица от 5 победи във всички състезания.

"Котиджърс" посрещат обратно нападателя Митрович след наказание, като и двата тима ще бъдат в пълна бойна готовност и разполагат с най-доброто на терена.

Нюкасъл не загуби в 13 поредни кръга и запази 4 поредни сухи мрежи. Тимът е във върхова форма и сякаш дори се подобрява. Поради това се очаква и нов успех.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Фулъм 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
458