Анонс на 18-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 18-ти кръг от Висшата лига

Лестър Сити - Фулъм 
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 03.01.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Лестър загуби отново поради травма Джеймс Мадисън и това доведе до нов грандиозен спад в представянията и загуби в срещите след Световната купа от Нюкасъл и Ливърпул. Брендан Роджърс трябва да търси бързо решения, но ситуацията в лазарета остава все така лоша. Аут за него са Мадисън, Джъстин, Дака, Еванс, Прет, Бертран и Перейра, всички ключови имена за отбора.

Фулъм спечели и двете си срещи след световното и при завръщането в игра на талисмана Митрович в нападение. Кристъл Палас и Саутхемптън паднаха под ножа на "котиджърс", които спечелиха последната си визита срещу този противник с 2:1 през 2020 г.

С оглед големите проблеми с основни играчи и формата на двата тима в момента, може да се очаква победа за гостите.

Прогноза: Лестър Сити - Фулъм 1:2

 

Евертън - Брайтън
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 03.01.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Евертън взе голяма точка в последния кръг като направи 1:1 с претендента за първа позиция Манчестър Сити. "Карамелите" все още флиртуват с изпадането след като са на точка над опасността и 3 над дъното. Нуждата от подобрение е драстична за Франк Лампард.

Брайтън завърши 2022 със загуба с 4:2 от Арсенал, която е шестата за кампанията. Победа тук може да вкара тима в местата за европейските турнири преди изиграването на останалите срещи от кръга. Срещу Арсенал гостите не играха лошо и имаха положения и отменени голове за да постигнат и повече.

Онана, Таунсенд, Кийн и Гарнър са с проблеми при домакините, докато гостите очакват Алексис МакАлистър след световното, докато аут са Уелбек, Модер и Уебстър.

Евертън има само 2 победи у дома в сезона и ще се затрудни срещу мотивиран съперник в горната половина на таблицата. Предстои да видим как е повлияла психически и срещата с Ман Сити, която можеда се отчете като позитивна.

Прогноза: Евертън - Брайтън 0:1

 

Саутхемптън - Нотингам Форест
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 04.01.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Поредицата от пет загуби постави Саутхемптън на дъното. Нейтън Джоунс е под огромно напрежение да направи нещо и да обърне съдбата на отбора си.

Нотингам загуби само веднъж в последните 4 кръга и само заради головата си разлика се намира в опасната зона. Въпреки подобрението си Форест има най-лошият рекорд на гости в сезона и единствено този отбор няма победа извън дома.

Ливраменто, Лариос, Уолкът и МакКарти са аут при домакините с Едози под въпрос. При гостите липсват Лингард, Бианконе, Кояте, Ниакате и Ричардс.

Саутхемптън освен петте загуби допусна и по най-малко 2 пъти в 4 поредни кръга. Тимът губеше в петте си срещи още на почивката. Тук най-слабият домакин в лигата посреща най-слабият гост, като изходът е вероятно да попречи и на двата тима от дъното.

Прогноза: Саутхемптън - Нотингам Форест 1:1

 

Лийдс Юнайтед - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 04.01.2023 г.
Час: 21:45 ч.

В последната среща за 2022 г. Лийдс взе важна точка срещу изключителния Нюкасъл с 0:0. 3 от спечелените 4 мача от тима този сезон са у дома.

Уест Хем загуби последните 5 кръга поред, с което се срина до опасната зона, в която не се намира само заради по-добрата голова разлика от фаворитите за изпадане. Последната загуба бе от Брентфорд с 2:0 и Дейвид Мойс е в изключително тежко положение, въпреки че здравето в отбора му е близо до перфектно.

Далас, Бамфорд, Грей и Синистера продължават да липсват при домакините. 

Уест Хем допусна по най-малко 2 гола в 4 кръга поред. Статистиката сочи, че лондончани вкараха по най-малко 2 пъти в 5 поредни мача срещу Лийдс, но моментното положение не отговаря на тази тенденция. Срещата е важна и за двете страни, но домакините са крачка по-напред в представянията.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Уест Хем Юнайтед 1:0

 

Кристъл Палас - Тотнъм
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 04.01.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Кристъл Палас отговори на загубата от Фулъм с 3 гола като се справи с 2:0 с Борнемут. Рекордът у дома този сезон е добър, а освен това Тотнъм не спечели в последните 4 визити срещу този съперник.

Тотнъм се представи изключително лошо срещу Астън Вила в новогодишната вечер и Антонио Конте започва да получава въпроси. Той постигна само 1 победа в последните 5 мача във всички турнири и тя бе срещу опашкаря Лийдс, който вкара 3 гола на Лорис в победата с 4:3.

Ришарлисон, Лукас и Бентанкур са контузени при Тотнъм, докато Бисума е с наказание и Кулушевски е под въпрос. При домакините Тайрик Мичел е с наказание и с контузии са Фъргюсън, МакАртър и Джонстън.

Тотнъм допусна по най-малко 2 гола в 7 поредни кръга. Тимът е на прага да подобри антирекорд от средата на миналия век ако тази тенденция продължи.

Прогноза: Кристъл Палас - Тотнъм 2:1

 

Астън Вила - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Вила Парк
Дата: 04.01.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Астън Вила с Унай Емери начело спечели 9 от възможните 12 точки пред него след пристигането му начело на тима. Последния успех бе на гости на Тотнъм в неделя с 2:0, като представянето бе доминантно през целия мач пред чужда публика.

Уулвс от своя страна спечели само 13 точки за сезона до тук, като последно загуби десета среща, от Манчестър Юнайтед с 1:0 у дома. В тима проблемите в лазарета намаляват и аут са само Каладжич, Нето и Чикиньо.

Очаква се Вила да продължи формата си с Емери начело.

Прогноза: Астън Вила - Уулвърхемптън Уондърърс 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
502