Арсенал и Нюкасъл ще поделят точките


И. Ангелов

Арсенал и Нюкасъл ще поделят точките

Арсенал - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Емирейтс
Дата: 03.01.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Арсенал е на поход от 10 мача без загуба в лигата и поредните победи са 5 след последното 4:2 над Брайтън в края на 2022 г. Преднината пред втория в класирането Манчестър Сити е 7 точки и тимът дори може да си позволи грешки.

Нюкасъл се намира на 9 точки зад лидера във Висшата лига, но "свраките" държат рекорда за най-дълъг период без загуба в момента, което е 12 мача поред. Последната среща за 2022 г. бе 0:0 с Лийдс, но това бе в голяма степен поради ниското качество на третия по избор нападател Крис Ууд, който няма качествата на Александър Исак или Калъм Уилсън, липсващи с проблеми.

Уилсън обаче се завърна в края на онзи мач и се очаква да стартира тук, докато с контузии остават Исак, Крафт, Шелви, Дъмет и Таргет при гостите. При домакините Жезус и Нелсън продължават да лекуват травми и Смит Роу е под въпрос. 

Арсенал има рекорд от 7 поредни домакинства срещу Нюкасъл, в които не допусна гол. У дома Арсенал спечели 10 от последните 11 мача с Нюкасъл насред всички състезания. С 9 победи от 10 кръга "артилеристите" изглеждат като фаворит, но качеството на гостите тази година е изключително високо. Неслучайно "свраките" нямат загуба в 12 и не допуснаха гол в 6 от последните 8 кръга.

Прогноза: Арсенал - Нюкасъл Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нюкасъл (Еди Хау)
 
Поуп
   
Шар
Ботман
Трипиер
Бърн
Лонгстаф
Бруно
Уилок
Алмирон
Уилсън
Жоелинтон
Нкетия
Мартинели
Одегор
Сака
Джака
Партей
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Нюкасъл 1:1

  Сподели
511