Анонс на 17-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Висшата лига

Нюкасъл Юнайтед - Лийдс Юнайтед
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 31.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл игра изключително добре последно срещу Лестър когато спечели с 3:0 на коледа и продължи рекорда от 11 срещи без загуба. С шест поредни победи пък тимът се покачи до третото място, и дори временно до втора позиция в класирането, атестат за амбициите на отбора още преди големите инвестиции да са факт от новите собственици.

Лийдс загуби с 3:1 от Ман Сити в сряда и това означава 6 загуби в последните 8 мача. Любопитно е обаче, че "белите" не загубиха в последните си 3 визити до "Сейнт Джеймсис Парк". Сега контузени са Далас, Синистера, Грей и Бамфорд.

При домакините аут остават Исак, Дъмет, Крафт и Шелви, докато Калъм Уилсън е под въпрос.

Лийдс допусна по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга. С 6 поредни победи на домакините и 5 сухи мрежи в последните 7 кръга, фаворити са "свраките".

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Лийдс Юнайтед 3:0

 

Фулъм - Саутхемптън
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 31.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм повиши самочувствието след победата с 3:0 над Кристъл Палас последно, с което прекрати поредица от 3 мача без победа и посрещна обратно ключовия нападател Митрович. "Котиджърс" имат само 2 загуби у дома този сезон и това също е повод за гордост.

Саутхемптън разочарова в загубата 3:1 от Брайтън последно. Сега тимът няма победа в 5 кръга и загуби 4 пъти в този период. Липсата на Ливраменто, Уолкът, Маккарти и Лариос не помага.

Саутхемптън загуби последните си 4 мача поред и в 3 поред допусна по най-малко 3 гола. Срещу Фулъм статистиката сочи липса на загуба в 10 от последните 11 случая, но изглежда тя ще се влоши.

Прогноза: Фулъм - Саутхемптън 3:1

 

Борнемут - Кристъл Палас
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 31.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут положи усилие да постигне нещо срещу Челси в последния кръг, но отстъпи с 2 гола на гости и сега ще има възможност да се възползва от проблемите на противника, който игра с 9 човека последно и сега ще страда от наказания.

Палас загуби играейки с по-малко хора срещу Фулъм с 3:0. Освен понижената увереност за тима ще липсват наказаните Томкинс и Мичъл. С контузии са още Джонстън, МакАртър и Фъргюсън.

Борнемут има 5 загуби в последните 6 кръга. Кристъл Палас не допусна гол в последните 3 мача срещу Борнемут. Двата тима не са в най-доброто си състояние в този момент.

Прогноза: Борнемут - Кристъл Палас 0:0

 

Тотнъм - Астън Вила
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 01.01.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Тотнъм не започна добре и трябваше да се бори за да се върне до 2:2 с Брентфорд последно. Антонио Конте не беше доволен, че тимът му в шести пореден мач изостава в резултата и трябва да търси начин да вземе точки от изоставаща позиция. Сега той посреща гост, срещу който спечели 8 от последните 10 срещи у дома.

Унай Емери получи първата си загуба начело на Вила с 3:1 от Ливърпул. Като мениджър Емери няма загуба в 3 срещи с Тотнъм, поради което ще търси да продължи тази своя статистика, вероятно търсейки и стратегия с бърз ранен гол.

Тотнъм допусна по най-малко 2 гола в последните 6 кръга на Висшата лига. В 8 от последните 10 мача между тези съперници Тотнъм и вкара по най-малко 2 гола на Вила. Без Ришарлисон, Бентанкур и Лукас Моура опциите на "шпорите" да се връщат в срещите намаляват и Конте трябва да търси решения в защитата си.

Прогноза: Тотнъм - Астън Вила 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
414