Анонс на 16-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Висшата лига

Брентфорд - Тотнъм
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 26.12.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Брентфорд има само 2 победи в последните 9 мача в лигата, но едната от тях бе изненадващо 2:1 над Манчестър Сити преди почивката за Световната купа. Срещу Тотнъм "пчеличките" загубиха 2 от последните 3 срещи, но последно миналата година на този стадион задържаха противника до 0:0.

Тотнъм има само 3 победи в последните си 8 мача, и 2 от тях бяха на гости. Тимът се проваля в защитните действия обичайно, след като от средата на месец октомври и едно 2:0 с Евертън не сме виждали суха мрежа.

Откъм състави, при домакините под въпрос са Айер, Янсон, Стракоша, Хики и Баптисте. При гостите с травми са Ришарлисон и Бентанкур, докато под въпрос са Перишич, Сесеньон, Ромеро и Лорис.

Тотнъм запази суха мрежа в 5 поредни мача с Брентфорд. В последните 5 кръга поред обаче шпорите допуснаха по най-малко 2 гола. 

Прогноза: Брентфорд - Тотнъм 1:2

 

Кристъл Палас - Фулъм
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 26.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас спечели 3 от последните 5 кръга в лигата макар последния от тях да бе загуба от Нотингам Форест преди паузата за световното. В лигата отборът има толкова победи, колкото и загуби - 5, като 4-те останали срещи бяха равенства.

Фулъм се намира на две позиции над Палас, при равни точки. "Котиджърс" нямат победа в последните 3 кръга поред, но завръщането на Александър Митрович вероятно ще подобри положението, след като той липсваше последните два мача.

Фулъм допусна по най-малко 2 гола в 8 от последните 10 кръга.

Прогноза: Кристъл Палас - Фулъм 2:2

 

Евертън - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Гудисън Парк

Дата: 26.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън има само 1 победа в последните пет срещи. Тимът на Лампард не вкара в 4-те мача, които не спечели, което включва последното 0:0 с Фулъм. С тази форма тимът е само на 1 точка над опасната зона.

Уулвс се намира на последно място и все още единствен в лигата не е вкарал поне 10 гола. За 15 мача попаденията са само 8. В лигата тимът няма успех в 5 кръга, но през седмицата видяхме победа с 2:0 в купата над Гилингам.

При "вълците" продължават и проблемите с контузиите. Нето, Чикиньо, Каладжич и Джони са с травми, Коста е с наказание и под въпрос е Траоре.

Уулвс няма победа в 20 от последните 22 кръга. 

Прогноза: Евертън - Уулвърхемптън Уондърърс 0:0

 

Лестър Сити - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 26.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър спечели 4 от последните си 5 мача в лигата, като отстъпи само на Манчестър Сити в този период. Добрата форма бе потвърдена през седмицата с 3:0 над МК Донс за купата. 

Нюкасъл пък се намира на поредица от 10 срещи без загуба, което е най-дългата подобна серия в лигата и за сезона от всички останали отбори. През седмицата тимът отстрани Борнемут от купата с 1:0 без да използва най-добрия състав. 

Двата тима имат проблеми, като при домакините с контузии са Джъстин, Перейра, Бертран, Еванс и Сьоюнджу. При гостите аут са Крафт, Исак, Ричи, Дъмет и Андерсън.

Лестър вкара по най-малко 2 гола на Нюкасъл в 3 поредни мача у дома. С формата на Джейми Мадисън напоследък това отново ще е възможно.

Прогноза: Лестър Сити - Нюкасъл Юнайтед 2:2

 

Саутхемптън - Брайтън
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 26.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън загуби последните си три срещи в лигата и допусна в тях общо 8 пъти, като вкара само 2 гола. През седмицата тимът възвърна малко увереност след победата с 2:1 над Линкълн.

Брайтън напусна купата през седмицата след загуба с 4:3 на дузпи от Чарлтън, който се намира в Лига 1. Формата преди световното не беше най-добрата с 2 победи насред последните 6 кръга.

В 11 от последните 12 срещи между тези отбори Саутхемптън не отстъпи на Брайтън. Брайтън не загуби в последните си 5 срещи на гости тук.

Прогноза: Саутхемптън - Брайтън 0:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
603