Суонзи - Нотингам: Битката продължава


Н. Гавазов

Суонзи - Нотингам: Битката продължава

Суонзи Сити - Нотингам Форест
Стадион: „Либърти", Суонзи
Дата: 16.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Андрю Маринър

Суонзи Сити приема Нотингам Форест в среща-реванш от плейофите за влизане във Висшата лига на Англия. Първият двубой между двата тима, който се игра миналата седмица на „Сити Граунд" завърши при резултат 0:0 и в това отношение, уелсците излизат с голямо предимство преди днешния двубой. То е подсилено и от факта, че още във 2-та минута Нийл Тейлър от гостите получи директен червен картон, но хората на Брендън Роджърс вместо да се окопаят, задържаха повече топката и не позволиха на съперника си да вземе превес в двубоя.

„Това равенство е преди всичко морална победа. Но ако не получим благоприятен за нас резултат в реванша, то всичко, което свършихме в първата среща, ще бъде пропиляно. Днешният мач ще е като финал пред нашата публика, която се надявам, че ще ни подкрепя, а ние ще се опитаме да я зарадваме:, заяви преди днешния мач капитана на Суонзи Гари Монк.


Нотингам Форест пропусна златен шанс в първия мач, когато противника му остана с човек по-малко и на практика, цели 89 минути хората Уилям Дейвис играха срещу 10 души. Въпреки това, пред своя публика „горските" не успяха да намерят пътя към вратата на Де Врайс и разочароваха собствената си публика, като оставиха много въпросителни за реванша. Сега вече, ако Нотингам все още има намерение да играе на финал, то ще трябва да постигне успех на терена на отбор, който има само три загуби през настоящия си сезон.

„Настроението ни е оптимистично и не се чувстваме разочаровани, че не успяхме да ги победим. Все още имаме шансове да се класираме на финал. Имаме на разположение 90 минути, за да си свършим нашата работа и със сигурност, натискът върху тях е по-голям, отколкото при нас", заяви нападателят на Нотингам Маркус Тъдгей.

Домакините ще бъдат без звездата си Фабио Борини, който се контузи в първата среща и в 57-та минута бе заменен от Мур. Също така, най-вероятно ще отпадне и Тейлър заради червения си картон, въпреки, че уелсците обжалваха наказанието му. Схемата на игра 3-4-3 ще бъде изцяло акцентирана върху нападението и точно със нея Суонзи победи с 3:1 своя съперник през април в мач от шампионата.

Добрата новина за Нотингам е, че в отбора се завръща нападателя Роби Финдли, който пропусна три мача поради контузия. Твърде вероятно и полузащитника Моузи да се завърне в строя, след проблема със слабините, който имаше. Със сигурност Уилям Дейвис ще търси стабилност в средата на терена и ще заложи на добрата, стара схема 4-4-2.

Двубоят обещава да бъде много по-интересен от първия. Домакините се славят с отличната си защита, но и не по-лошо атакуват нападателите на „лебедите". На 10 март Суонзи победи тук Нотингам с 3:2, а отделно от това, уелсците са пет мач без загуба. „Горските" обаче завършиха силно сезона, постигайки четири мача без загуба, в последните три от които и победиха. Според мен, не бива да се доверяваме изцяло на домакините, въпреки психологическото предимство, което те имат. При всички положения, очакванията са за сериозна битка.

Суонзи - Нотингам 1:1


Коефициенти от bet365:
Суонзи - 1.91
Равен - 3.40
Нотингам - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Суонзи - 1.90
Равен - 3.35
Суонзи - 4.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139