Ливърпул срещу Тотнъм - Битката за Лига Европа


П. Пенков

Ливърпул срещу Тотнъм - Битката за Лига Европа

Ливърпул - Тотнъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 15.05.2011
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

В предпоследна среща от сезона във Висшата лига, Ливърпул се изправя срещу Тотнъм на стадион "Анфийлд". Мърсисайдци изгубиха шансовете си за класирането в четворката, след като преди седмица Манчестър Сити постигна успех у дома срещу Тотнъм, като единственото попадение в полза на гражданите беше дело на нападателя на шпорите - Питър Крауч. Но тежките дни за Ливърпул все още не са приключили, тъй като при евентуално поражение на червените от Тотнъм, в неделя, то те няма да намерят място турнира Лига Европа през следващата кампания. Ливърпул се намира в серия от три поредни победи, като последна от тях бе преди седмица, когато мърсийсадиц победиха Фулъм с 5:2 на собствения им "Крейвън Котидж".

Нападателят на Ливърпул Анди Керъл е готов да се завърне в игра, след като пропусна последните три мача на тима, поради травма коляното. Халфът Раул Мейрелеш получи лека контузия по време на двубоя с Фулъм, но е напълно възстановен, като през седмица проведе тренировъчни занимания със съотборниците си.

Тотнъм са шести в подреждането, на 2 точки за Ливърпул, като при евентулен успех срещу тях, шпорите ще заемат мястото осигуряващо право на игра в турнира Лига Европа. Съставът на Хари Реднап не се намира в толкова добра форма, колкото противника си, тъй като тима няма победа от началото на месец април, като за последно Тотнъм се наложи с 3:2 у дома над Стоук Сити. След тази победа Тотнъм регистира 3 равенства и 1 поражение, а преди седмица лондончани загубиха гостуването на Манчестър Сити с 1:0, след автогол на Питър Крауч.

Бранителят на Тотнъм Уилям Галас е аут до края на кампанията, поради контузия в прасеца. Ледли Кинг може да фигурира на "Анфийлд", след като през средата на настоящата седмица се завърна в игра, след контузия в слабините. Гарет Бейл, Беноа Асу-Екото, Аурелио Гомеш и Джермейн Джинас са аут.

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
23 април Ливърпул - Бирмингам 5:0 (Висша лига)
01 май Ливърпул - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
09 май Фулъм - Ливърпул 2:5 (Висша лига)

Тотнъм:

20 април Тотнъм - Арсенал 3:3 (Висша лига)
23 април Тотнъм - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
30 април Челси - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
07 май Тотнъм - Блекпул 1:1 (Висша лига)
10 май Манчестър Сити - Тотнъм 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Тотнъм

140 мача
65 победи за Ливърпул
35 равенства
40 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 221:159 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.72
Равен - 3.80
Тотнъм - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.72
Равен - 3.60
Тотнъм - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164