Челси ще се бори единствено за честта си


П. Пенков

Челси ще се бори единствено за честта си

Челси - Нюкасъл
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 15.05.2011
Час: 15:30
Съдия: Лий Мейсън

В неделя от 15:30 часа българско време Челси посреща Нюкасъл Юнайтед на стадион "Стамфорд Бридж", в среща от 37-я кръг от английската Висша лига. Домакините от Лондон вече нямат шанс да спечелят шампионския трофей, тъй като вчера Манчестър Юнайтед успя да измъне така ценната точка при гостуването си на Блекбърн, завършило при резулат 1:1. Сега целта пред състава на Карло Анчелоти е да запази втората позиция от Арсенал и Манчестър Сити. Преди седмица Челси загуби с 2:1 прекия си двубой с временния лидер - Манчестър Юнайтед, като така връчи титлата в ръцете на червените дяволи.

Фернандо Торес се очаква да започне като титуляр в последния мач за Челси у дома. Торес не взе участие срещу Манчестър Юнайтед преди седмица, мач, който прекънса шампионските амбиции на тима. Жозе Босигнва се очаква да отсътва в оставащите два кръга до края, поради контузия в коляното, докато младия бранител Райън Бертранд ще пропусне срещата с Нюкасъл, поради разтежение.

Гостите от Нюкасъл са 12-ти във временното подреждане, с актив от 44 точки, като притежават 5 точки преднина пред зоната на изпадащите, два кръга преди финала на сезона. В  миналия кръг свраките постигнаха 11-я си успех през настоящата кампания, побеждавайки като домакин Бирмингам с 2:1, като така състава на Алън Пардю се реваншира на феновете си, за случилото се седмица по-рано, когато Нюкасъл претърпя поражение с 3:0 при гостуването си на Ливърпул.

Халфът на Нюкасъл - Чеик Тиоте няма да бъде включен в предстоящата среща с Челси. Националът на Кот д'Ивоар вероятно ще пропусне и последния двубой от сезона - срещу Уест Бромич, тъй като миналия уикенд получи 14-я си жълт картон през кампанията, като Алън Пардю не желае играча му да започне новия сезон с наказание. Кевин Нолън и Стийв Харпър са аут, тъй като се подложи на хирургически намесе през тази седмица. Отсъстващи още поради контузии са: Майк Уилямсън, Хатем Бен Арфа, Стивън Айрлънд, Леон Бест, Дани Гутри и Дан Гослинг.

Прогноза: Челси - Нюкасъл 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

16 април Уест Бромич - Челси 1:3 (Висша лига)
20 април Челси - Бирмингам 3:1 (Висша лига)
23 април Челси - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
30 април Челси - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
08 май Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Висша лига)

Нюкасъл:

10 април Астън Вила - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
23 април Блекпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
01 май Ливърпул - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
07 май Нюкасъл - Бирмингам 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Нюкасъл

125 мача
51 победи за Челси
33 равенства
41 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 180:159 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.22
Равен - 6.00
Нюкасъл - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.22
Равен - 5.50
Нюкасъл - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166