Юнайтед ще изчака за титлата до последния кръг


Т. Михайлов

Юнайтед ще изчака за титлата до последния кръг

Блекбърн - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 14.05.2011
Час: 14:45
Съдия: Фил Дауд


Манчестър Юнайтед гостува на Блекбърн в двубой от предпоследния кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ се нуждаят само от точка в последните си 2 срещи, за да си гарантират 19-ата рекордна титла, но Роувърс се нуждаят от точки, за да останат в елита.

След победата над Челси на „Олд Трафорд“ като че ли всички въпросителни около това кой ще е шампион отпаднаха. Юнайтед е най-добрият тим в Англия, доказвайки го във всички срещи с прекия си опонент за трофея, освен тази на „Стамфорд Бридж“. Тогава обаче и съдийството беше доста спорно. Възпитаниците на Сър Алекс вече мислят за финала на Шампионската лига, но не трябва да се отпускат, тъй като в последните си 2 срещи играят с борещи се за оцеляване тимове, които са по-опасни от обезверените грандове като Арсенал и Ливърпул.

Блекбърн се постави в лоша ситуация, записвайки само 1 победа в последните си 10 мача. В последните два обаче те събраха 4 точки и сега са 15-ти на 3 точки от опасната зона. Момчетата на Стив Кийн имат доста по-добра голова разлика от преките си конкуренти за оставане, така че при спечелването на 3 точки могат да са напълно спокойни за оставането си. В последния кръг Блекбърн е гост на Уулвърхемптън, който също се сражава за оставането си в елита. „Синьо-белите“ ще трябва да се преборят и с неприятната статистика, която показва, че не са побеждавали Юнайтед в 9 мача, а в последния на „Олд Трафорд“ загубиха с 1:7.

Фил Джоунс пропусна последния мач на Блекбърн с Уест Хем заради контузия в гърба. Вероятно той и Мичел Салгадо ще се завърнат на терена. Дайвид Дън и Никола Калинич са под въпрос. Първият наскоро се излекува от травма в глезена, а вторият имаше вирусно заболяване.

Сър Алекс вероятно ще пусне най-доброто, с което разполага, за да си осигури титлата още в събота. В състава почти няма контузии, като изключим Оуен Харгрийвс и Андерс Линдегаард. Възможно е Флетчър и Рафаел, които не са в оптимална форма да вземат участие в мача, за да са готови за битката трона на Европа с Барселона.

Макар Манчестър Юнайтед да е фаворит в двубоя Блекбърн не бива да бъде подценяван. Това е тим, чието място е във Висшата лига и е възможно „синьо-белите“ да го докажат именно срещу почти сигурния шампион. Сигурно е, че „червените дяволи“ няма да са на предела на своята концентрация. Евентуално равенство, не е изключено, но то не решава напълно проблемите на Роувърс. За залагащите на първо полувреме-краен резултат ще е интересно да научат, че ако се взимаха резултатите на полувремената Блекбърн в момента щеше да се бори за участие в Лига Европа. Юнайтед беше доста колеблив гост през целия сезон и има само една победа и 3 загуби в последните си 5 излизания. Сър Алекс може да направи и реверанс към Блекбърн и да атакува титлата на „Олд Трафорд“ срещу Блекпул. Пък и не е сигурно, че Челси ще победи Нюкасъл.

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

09 април Блекбърн - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
16 април Евъртън - Блекбърн 2:0 (Висша лига)
25 април Блекбърн - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
30 април Блекбърн - Болтън 1:0 (Висша лига)
07 май Уест Хем - Блекбърн 1:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

23 април Манчестър Юнайтед - Евъртън 1:0 (Висша лига)
26 април Шалке 04 - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)
01 май Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
04 май Манчестър Юнайтед - Шалке 04 4:1 (Шампионска лига)
08 май Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Манчестър Юнайтед

97 мача
27 победи за Блекбърн
24 равенства
46 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 185:139 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 5.00
Равен - 3.60
Манчестър Юнайтед - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Блекбърн - 5.25
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209