Анонс на 15-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Висшата лига

Борнемут - Евертън
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут няма победа в пет поредни кръга и загуби 4 от тях, след като преди това бе в прекрасна форма без загуба от пет поред. Така тимът пропадна до само 1 точка над опасността в момента.

Евертън е само точка над "черешките" след 4 загуби, 1 победа и 1 равен в последните 6. Само Уулвс и Нотингам, които са на дъното, са отборите с по-малко реализирани голове от "карамелите" (11).

Евертън не успя да спечели в 22 от последните 24 кръга, в които бе гост. "Карамелите" не вкараха в последните си три гостувания. Борнемут има 4 загуби поред, но 3 поредни победи срещу Евертън. През седмицата двата тима се срещнаха в купата на лигата и Борнемут спечели с 4:1, което ще търси отново.

Прогноза: Борнемут - Евертън 1:0

 

Нотингам Форест - Кристъл Палас
Стадион: Дъ Сити Граунд
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нотингам Форест ще играе с настроение тук след победата през седмицата над Тотнъм в купата на лигата с 2:0. Въпреки нея в лигата нещата не са позитивни и тимът заема последното място в класирането със само 2 победи в сезона и най-лоша голова разлика.

Кристъл Палас изпадна от купата след загуба на дузпи от Нюкасъл. В лигата тимът загуби само 1 от последните 6 мача, което поставя тима на 7 точки под топ 4. Проблемите с контузени също намаляват, докато при домакините те са много.

Нотингам няма победа в 11 от последните 12 кръга, но избегна загубата в 9 от 10 мача с Палас. Моментната форма ще е в полза на гостите.

Прогноза: Нотингам Форест - Кристъл Палас 1:2

 

Тотнъм - Лийдс Юнайтед
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Тотнъм напусна купата на лигата в сряда след загуба от опашкаря в лигата Нотингам след 2:0. Последния уикенд тимът изпадна и до четвъртото място след като отстъпи на Ливърпул с 2:1, а това е вече четвъртата загуба в кампанията.

Лийдс отстъпи на Уулвс с 1:0 за купата, но във Висшата лига тимът има 2 победи поред за първи път през сезона след фамозното 4:3 над Борнемут последно. В тима има доста липси с травмите на Далас, Грей, Синистера, Гелхард и Форшоу, като и Бамфорд отново е под въпрос.

Сон е големият липсващ при домакините.

Тотнъм има 5 победи от последните 6 мача с Лийдс. В последните 6 у дома срещу Лийдс, Тотнъм вкара по най-малко 2 гола. Лийдс вкара по 2 гола в 3 поредни кръга и може да създаде проблеми.

Прогноза: Тотнъм - Лийдс Юнайтед 2:1

 

Уест Хем Юнайтед - Лестър Сити
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уест Хем напусна купата на лигата през седмицата след като отстъпи на дузпи от тима от второто ниво Блекбърн. Във Висшата лига "чуковете" имат само 1 победа в последните 5 и формата този сезон е далеч от желанията на Дейвид Мойс.

Лестър отстрани Нюпорт от купата с 3:0. Формата напоследък се преобърна с 3 победи от последните 5 кръга, при 1 равен и загуба от Ман Сити. Звездата Джеймс Мадисън е истинска сензация в последните срещи и заслужено получи повикване и за национала за Световната купа.

Лестър не допусна гол в 5 от последните 7 кръга, като с оглед формата ще е фаворит срещу отбор, който търси постоянство.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Лестър Сити 0:1

 

Брайтън - Астън Вила
Стадион: АМЕКС
Дата: 13.11.2022 г.
Час: 16:00 ч.

След трудния старт при Роберто Де Зерби, Брайтън се подобри значително и в момента е в поредица от три победи. "Чайките" пострадаха след загубата на Греъм Потър, но с много работа се подобриха и върнаха формата от старта на сезона.

Астън Вила последно направи историческа победа над Манчестър Юнайтед и Унай Емери започна вълнуващо начело на новия отбор. През седмицата обаче той отстъпи на същия съперник в Купата на лигата.

Астън Вила не допусна гол в последните 3 мача с Брайтън. Виланите обаче нямат победи в последните си 8 мача като гости, докато Брайтън няма загуба в 9 от последните 10 у дома.

Прогноза: Брайтън - Астън Вила 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
604