Арсенал ще се наложи на гости на Челси


И. Ангелов

Арсенал ще се наложи на гости на Челси

Челси - Арсенал
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 14:00 ч.

Челси разочарова последно във Висшата лига след като загуби с 4:1 от Брайтън, но все пак през седмицата в Шампионска лига тимът надви Динамо Загреб с 2:1. Победите в последните 5 мача са само 2, а статистиката срещу Арсенал не е добра. В последните 3 мача у дома срещу Арсенал "сините" не спечелиха, като загубиха последните два случая.

Арсенал размаза Нотингам Форест с 5:0 в последния кръг и след това с отслабен състав тимът надви с 1:0 Цюрих. Последните две срещи на гости обаче бяха равен със Саутхемптън и загуба от ПСВ.

И двата тима имат някои проблеми преди този мач, като при "сините" те са повече. Контузени тук са Канте, Фофана, Чилуел, Джеймс и Кепа Арисабалага. Денис Закариа и Матео Ковачич ще преминат прегледи непосредствено преди срещата.

Смит Роу, Търнър, Томиясу и Зинченко са с проблеми при гостите. Сака се завърна на тренировки след последната травма и вероятно ще играе.

Арсенал има 11 победи в 13 кръга от Висшата лига. Челси няма загуба в 9 кръга поред. Везните в този случай са наклонени в полза на Микел Артета.

Прогноза: Челси - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Салиба
Габриел
Уайт
Тиърни
Партей
Джака
Сака
Одегор
Мартинели
Жезус
Стърлинг
Хаверц
Маунт
Кукурела
Ковачич
Жоржиньо
Лофтъс-Чийк
Кулибали
Силва
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Челси - Арсенал 1:2

  Сподели
648