Ливърпул ще трябва да победи, ако иска да играе в Лига Европа


П. Пенков

Ливърпул ще трябва да победи, ако иска да играе в Лига Европа

Фулъм - Ливърпул
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 09.05.2011
Час: 22:00
Съдия: Лий Пробърт

В понеделник от 22:00 часа българско време Фулъм посреща Ливърпул на стадион "Крейвън Котидж", в среща от 36-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Марк Хюс заема десетата позиция във временното класиране, притежавайки актив от 45 точки. Котиджърс се предсатвиха добре в последните три кръга от първенството, като в крайна сметка добавиха нови 7 точки към актива си. Преди три седмици Фулъм си тръгна само с точка от гостуването си на Уулвърхемптън, след като двубоя завърши наравно 1:1, но седмица по-късно постигна домакинска победа с 3:0 над Болтън. В следващият кръг лондончани отново постигнаха класически успех, но този път при гостуването си на Съндърланд.

Клинт Демпси и Брейд Хангеланд ще бъдат на линия за срещата с Ливърпул Демпси страдаше от разтежение, докато бранител Хангеланд лекуваше вирусно заболяване, което му попречи да се включи в двубоя със Съндърланд. Деймиън Дъф ще пропусне остатъка от сезона, поради контузия в Ахилеса, докато Золтан Гера и Рафик Халич остават аут.

Съперникът им Ливърпул беше изместен от петата на шестата позиция, след като в събота отбора на Тотнъм спечели само точка при домакинството си на Блекпул, завършило при резултат 1:1. Така шпорите заеха петата позиция, притежавайки точка повече от мърсисайдци, които обаче не са изиграли своята среща от настоящия кръг. Съставът на Кени Далглиш се намира в добра серия, като последната загуба на тима бе в началото на месец април, когато тима загуби с 2:1 гостуването си на Уест Бромич. В последните две седмици Ливърпул постигна две убедителни домакински победи, с 5:0 срещу Бирмингам и с 3:0 над Нюкасъл.

Нападателят на Ливърпул Анди Керъл вероятно ще започне срещата с Фулъм от резервната скамейка. Той пропусна двубоя с Нюкасъл преди седмица, поради контузия в коляното. Крилото на мърсисайци Милан Йованович, който не се появявал от доста време в игра, е аут поради травма в коляното, а бранител Фабио Аурелио все още не се е напълно възтановил от разтежение.

Прогноза: Фулъм - Ливърпул 1:4

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

03 април Фулъм - Блекпул 3:0 (Висша лига)
09 април Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:0 (Висша лига)
23 април Уулвърхемптън - Фулъм 1:1 (Висша лига)
27 април Фулъм - Болтън 3:0 (Висша лига)
30 април Съндърланд - Фулъм 0:3 (Висша лига)

Ливърпул:

02 април Уест Бромич - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
23 април Ливърпул - Бирмингам 5:0 (Висша лига)
01 май Ливърпул - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Фулъм - Ливърпул

37 мача
7 победи за Фулъм
11 равенства
19 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 60:32 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Фулъм - 2.87
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фулъм - 2.82
Равен - 3.20
Ливърпул - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156