Анонс на 14-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 14-ти кръг от Висшата лига

Уулвърхемптън Уондърърс - Брайтън
Стадион: Молиню
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс няма победа в три поредни кръга като последно направи само 1:1 срещу Брентфорд, в която среща новият нападател Диего Коста бе изгонен в добавеното време. Без нападатели и на последно място в класирането тимът има най-малко победи заедно с Нотингам Форест (2).

Брайтън се поправи след спада във формата при напускането на Греъм Потър. След като пет срещи нямаше победа тимът се изправи именно срещу Потър и Челси, и спечели убедително с 4:1 в събота. Победата помогна на отбора да прескочи отново Ливърпул до осмото място, а разстоянието до топ 4 е 6 точки. В състава и здравето е добро в момента, за разлика от домакините.

За "вълците" освен наказаният Коста ще липсват нападателите Хименез, Каладжич и Чикиньо, както и Нето, Нунеш и Тоти.

Уулвс няма победа в 18 от последните 20 мача в лигата. Брайтън не допусна гол от Уулвс в 5 от последните 6 мача, но пък в последните си 4 гостувания допусна по най-малко 2 гола във вратата си.

Прогноза: Уулвс - Брайтън 0:2

 

Лийдс Юнайтед - Борнемут
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс посреща Борнемут в една среща в средата на таблицата, където една точка и една позиция дели двата отбора. Миналия уикенд домакините направиха нещо като чудо след като взеха точки от лидера в таблицата Арсенал, който се предаде само на Манчестър Юнайтед този сезон. Надеждите на феновете са този резултат да е добавил увереност 2 мача преди старта на Световната купа и паузата на първенствата.

Борнемут няма победа в последните три кръга, като загуби от Тотнъм дори когато водеше с 2:0 на почивката. Гари О'Нийл ще има доста работа по увереността на своите момчета.

В двата тима почти няма нови проблеми с контузени и ще видим типични постройки.

Лийдс спечели 5 от последните 6 срещу Борнемут във всички турнири. С 3 загуби поред в лигата и по 2 допуснати гола най-малко в 5 от последните 6 на гости, фаворити са домакините.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Борнемут 1:0

 

Нотингам Форест - Брентфорд
Стадион: Сити Граунд
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нотингам Форест може и да е на дъното със само 2 победи за сезона, но пък последно у дома домакините сломиха Ливърпул и ще се надяват тази форма да продължи. Последва по-слаб мач срещу Арсенал, който трябва да бъде забравен.

Брентфорд се изложи срещу Астън Вила и опита да се поправи с точка у дома срещу Уулвс. Надеждите на феновете са срещу другия отбор на дъното постигнатото да е повече. Талисманът в нападение обаче Иван Тоней е наказан в случая за натрупване на картони.

Нотингам не успя да победи в 10 от последните 11 мача в лигата. Брентфорд няма победа в 6 поред като гост и с липсата на най-важния си играч това може да продължи.

Прогноза: Нотингам Форест - Брентфорд 0:0

 

Евертън - Лестър Сити
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 19:30 ч.

След три поредни загуби Евертън се поправи с два кръга без загуби, като последно не допусна гол и не вкара на Фулъм. Това подобрение е важно срещу съперник в подем. Домакините се намират в средата на таблицата далеч от опасност в момента.

Лестър отново е в опасната зона след като отстъпи очаквано на Манчестър Сити. Последното гостуване обаче "лисиците" спечелиха с 4:0 и търсенето на точки ще продължи за покачване към средата на таблицата от тима на Брендан Роджърс.

В двата състава проблемите не са много, като при Евертън аут остават Мина, Годфри и Таунсенд. При гостите с проблеми са Бертран, Перейра и Еванс.

Евертън не загуби в последните 6 мача с Лестър, и със завръщането на някои важни имена тимът се подобри. Същото важи за гостите, които може би изглеждат по-добре в момента, но не и в топ форма.

Прогноза: Евертън - Лестър Сити 1:1

 

Саутхемптън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Саутхемптън бе на поредица от три срещи без загуба, но тя бе прекъсната от Кристъл Палас с 1:0. Така тимът е на точка от опасната зона. Позитивна е статистиката, че в последните 4 кръга "светците" не допуснаха повече от 1 гол в мач. Последно повече вкара само Ман Сити преди месец срещу този клуб.

Нюкасъл продължава с изключителните резултати след 4:0 над Астън Вила през последния уикенд. Без загуба в 8 кръга и с 3 победи поред тимът смело се включи сред отборите в топ 4. Това е един от трите отбора със само 1 загуба до тук в сезона. И всичко това въпреки проблемите с липсващи играчи - Жоелинтон, Крафт, Исак, Дарлоу, Ричи и Дъмет.

Нюкасъл спечели 5 от последните 6 кръга, и се очаква нов добър резултат срещу съперник близо до опасността.

Прогноза: Саутхемптън - Нюкасъл Юнайтед 1:3

 

Уест Хем Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем последва загубата от Манчестър Юнайтед с победа в Европа за да съхрани добрата си форма. Сега тимът има 3 победи в последните 4 мача. 

Кристъл Палас също продължи добрата форма у дома в последния кръг с 1:0 над Саутхемптън. Като гост тимът не се представя на високо ниво след като все още няма победа в сезона.

Уест Хем има 3 поредни победи у дома в лигата. Палас не вкара гол в последните си 3 гостувания и няма победа в 7 поред. 

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Кристъл Палас 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
431