Анонс на 13-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Висшата лига

Нюкасъл - Астън Вила
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл навлезе в топ 4 след голяма победа последно. Сега тимът среща и възроден Астън Вила след напускането на Стивън Джерард.

Вила спечели с 4:0 първия мач без Джерард и вкара първите 3 гола за 15 минути, с което реши сблъсъка с Брентфорд рано. Сега Унай Емери дойде начело и предстои да видим дали подобрението ще продължи.

И двата тима имат някои проблеми с контузени. При домакините това са Максимен, Крафт, Исак, Дарлоу и Ричи. Жоелинтон е под въпрос. При гостите с проблеми са Дин, Камара, Карлос и Аугустинсон.

Нюкасъл няма загуба в последните си 7 домакинства в лигата. "Свраките" нямат загуба у дома от Астън Вила в 14 поредни срещи. Вила няма победа в 7 поредни гостувания в лигата.

Прогноза: Нюкасъл - Астън Вила 2:0

 

Борнемут - Тотнъм
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут няма победи в последните 3 кръга след поредни загуби от Саутхемптън и Уест Хем след точката срещу Фулъм на гости. В последния мач Соланке и Нето се контузиха, което влошава ситуацията, като те се нареждат до липсващите вече Брукс и Кели.

Тотнъм загуби последните два кръга в лигата и не спечели срещу Спортинг в Европа през седмицата, макар да пострада от отменен победен гол в 95-ата минута. Антонио Конте ще е отчаян за успеха и разликата в класите между отборите е очевидна.

Освен всичко при гостите и липсващите са по-малко. Ришарлисон е контузен и под въпрос е още Кулушевски.

Тотнъм няма загуба в 11 от последните 12 срещи с Борнемут във всички турнири. Моментната форма също е в полза на гостите въпреки резултатите.

Прогноза: Борнемут - Тотнъм 1:2

 

Брентфорд - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

И двата отбора отстъпиха в последния кръг на Висшата лига с по 4:0. Брентфорд отнесе унижението от Астън Вила след напускането на Стивън Джерард, което сякаш освободи играчите му. Томас Франк ще се надява среща пред собствена публика да помогне в този кръг.

Уулвс загуби с 4 срещу Лестър и то у дома, което бе пета загуба в последните шест срещи. Все още този отбор няма победа като гост този сезон и освен това с вкарани само 5 гола в кампанията това е най-слабият реализатор.

Последното е обяснимо защото още липсват титулярните нападатели Саса Каладжич и Раул Хименез, както и Чикиньо и Нето. При домакините с проблеми са Норгард, Янсон, Хики и Стракоша.

Уулвс има 6 загуби в последните 7 мача на гости в лигата. В 5 от последните 6 кръга тимът допусна и по най-малко 2 във вратата си.

Прогноза: Брентфорд - Уулвърхемптън Уондърърс 2:1

 

Кристъл Палас - Саутхемптън
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас загуби последно с 3:0 на гости на Евертън през уикенда, но у дома тимът играе по-добре с двете последни победи над Лийдс и Уулвс. 

Саутхемптън спечели последно на гости на Борнемут, като няма загуба в 3 поредни срещи, от които бяха спечелени 5 точки.

В двата лагера има проблеми и те не са малко. При домакините с проблеми са Бътланд, МакАртър, Клайн, Фъргюсън и Ричардс. При гостите аут са Ливраменто, Уокър-Питърс, Кочап и Лавиа.

Последните две срещи между тези отбори на "Селхърст Парк" завършиха при 2:1 за домакините, което може и да се повтори с оглед формата на домакините пред своята публика.

Прогноза: Кристъл Палас - Саутхемптън 2:1

 

Фулъм - Евертън
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Фулъм няма загуба откакто Александър Митрович се завърна в тима и започна да вкарва. Той вкара по гол в трите срещи и така домакините застанаха на 3 точки от четвъртото място и Нюкасъл.

Евертън се завърна към победите последно с 3:0 над Палас след трите поредни загуби, които отново бяха разколебали увереността в мениджъра Франк Лампард. Доминик Калвърт-Люин се завърна с гол в последния мач и надеждите са той да продължи формата. Мина, Годфри и Таунсенд остават контузени.

При домакините с проблеми са Курзава, Соломон и Тете. Дан Джеймс е на линия след като пропусна последния мач.

Евертън няма победа в 21 от последните си 23 мача като гост в лигата. Фулъм вкара по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга у дома, а допусна по най-малко 2 в своята врата в 6 от последните 7 кръга.

Прогноза: Фулъм - Евертън 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
511