Арсенал ще измъкне трудни три точки от Британия


П. Пенков

Арсенал ще измъкне трудни три точки от Британия

Стоук Сити - Арсенал
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 08.05.2011
Час: 16:05
Съдия: Марк Холси

Стоук Сити приема Арсенал на "Британия Стейдиъм" в среща от 36-я кръг от английската Висша лига. Грънчарите заемат комфорната 12-та позиция във временното класиране, като не са застрашени от изпадане, тъй като притежават седем точки преднина от опасната зона. Съставът на Тони Пулис се представи на ниво в последните три кръга от шампионата, в които регистира 1 победа и 2 равенства. В средата на месец април, Стоук победи с категоричното 5:0 като гост Болтън, в полуфинална среща от турнира ФА Къп, като така си осигури участие на финала, където ще се изправи срещу Манчестър Сити. След победа над Тротърс, грънчарите регистрираха равенство 1:1 срещу Астън Вила, победа у дома с класическото 3:0 над Уулвърхемптън и нулево равенство при визитата си на Блекпул.

Привлеченият под наем в Стоук Сити нападател - Джон Карю се надява да бъда на линия за срещата с Арсенал, тъй като изпитва силни болки в гърба. Карю се включи от резервната скамейка в двубоя срещу мандарините, но беше принуден да напусне терена. Бранителят Анди Уилкисън се очаква да бъде възстановен от травамата си, докато Матю Етерингтън и Рикардо Фулър са аут.

Съперникът им Арсенал е трети във временното подреждане, с 3 точки по-малко от втория Челси и с 7 пукта зад лидера Манчестър Юнайтед. Артилеристите отпаднаха от борбата за титлата, поради двете равенства и загубата, която записаха в последните няколко кръга. Преди седмица лондончани се реваншира на феновете си за поражението, което претърпяха по-рано от Болтън с 2:1, като победиха Манчестър Юнайтед с 1:0 на стадион "Емирейтс" и така оставиха отворена борбата за титлата.

Централният бранител на Арсенал Томас Вермаелен може да се завърне в игра, след като отсъства около 9 месеца, поради тежка контузия в Ахилеса. Съотборниците му Гаел Клиши и Джоан Джуру пък ще трябва да преминат късни фитнест тестове, за да се определи физическото им състояние. Въпреки това, Сеск Фабрегас, Самир Насри и Абу Диаби са все още аут, поради контузии.

Прогноза: Стоук Сити - Арсенал 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

09 април Тотнъм - Стоук Сити 3:2 (Висша лига)
17 април Болтън - Стоук Сити 0:5 (ФА Къп)
23 април Астън Вила - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
26 април Стоук Сити - Уулвърхемптън 3:0 (Висша лига)
30 април Блекпул - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)

Арсенал:

10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
20 април Тотнъм - Арсенал 3:3 (Висша лига)
24 април Болтън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
01 май Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Арсенал

81 мача
22 победи за Стоук Сити
18 равенства
41 победи за Арсенал
Голова Разлика: 126:76 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 5.00
Равен - 3.75
Арсенал - 1.70

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 4.85
Равен - 3.70
Арсенал - 1.67

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152