Анонс на 12-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 12-ти кръг от Висшата лига

Евертън - Кристъл Палас
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън влиза в тази среща след 3 поредни загуби срещу намиращите се високо в таблицата Тотнъм, Нюкасъл и Ман Юнайтед. Кристъл Палас е една по-добра възможност тимът да подобри представянето си.

Кристъл Палас обаче няма загуби в последните 3 мача, от които спечели 2 пъти и направи 0:0 с Лестър. Еберечи Езе вкара в двете победи и ще търси да продължи формата си. В тима има някои големи липси с контузиите на Клайн, Ричардс, МакАртър, Фъргюсън и Бътланд.

При домакините Таунсенд, Годфри и Патерсън са с проблеми, Мина е под въпрос. Евертън не загуби последните си 7 мача у дома срещу Палас. Очаква се тимът да се подобри, макар в момента противникът да е в по-добро състояние.

Прогноза: Евертън - Кристъл Палас 0:1

 

Астън Вила - Брентфорд
Стадион: Вила Парк
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Астън Вила се намира в трагична форма без победа в 4 кръга и след последното 3:0 от Фулъм в четвъртък. Това доведе до спешна раздяла с мениджъра Стивън Джерард, който постигна една от рекордно ниските статистики начело на отбора. Все пак обаче тимът има 2 победи в сезона и те бяха у дома.

Брентфорд направи 0:0 с Челси през седмицата и така сред последните 5 мача победата е 1. "Пчеличните" все още чакат първия си успех на гости в кампанията, и отбор в транзиция може да е подходящ съперник за това.

Освен всичко домакините имат проблеми с липсващи като наказаният Дъглас Луиз и контузените Дин, Арчър, Аугустинсон, Карлос и Камара. При гостите с проблеми са Норгард, Стракоша, Янсон и Хики.

Астън Вила направи 4 поредни равенства с Брентфорд у дома. Брентфорд не загуби 8 поредни срещи от този съперник и макар да няма победа в последните си 5 гостувания в лигата, сега ще може да търси успех.

Прогноза: Астън Вила - Брентфорд 0:1

 

Лийдс Юнайтед - Фулъм
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Лийдс допусна трета поредна загуба през седмицата след 2:0 от Лестър. Обратно у дома тимът ще иска да започне да взима точки защото тук бяха спечелени 8 от 9-те събрани до тук в актива на отбора. 

Фулъм прекрати поредицата от 3 срещи без победа с впечатляващо 3:0 срещу Астън Вила, с което тимът се покачи до горната половина на класирането и причини уволнението на Стивън Джерард. Последната среща между тези отбори на "Еланд Роуд" бе изключително зрелищно 4:3 в полза на Лийдс.

Фулъм допусна по най-малко 2 гола в последните си 4 гостувания в лигата. Лийдс не успя да победи в 6 кръга. Фулъм не победи в 9 от последните 10 гостувания в лигата. 

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Фулъм 1:3

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Лестър Сити
Стадион: Молиню
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уулвс се намира на 18-та позиция след 1 победа в последните 5 кръга. Стив Дейвис подобри представянията, но резултатите все още липсват и определено липсата на голове в нападение е проблем. Това е най-слабият реализатор в дивизията, но закупеният през лятото Саса Каладжич получи тежка травма, като и талисманът Раул Хименез и заместникът му Чикиньо липсват цял сезон. Спешното привличане на Диего Коста до момента не носи плодове.

Лестър стартира много лошо кампанията и изглежда се подобрява с 3 сухи мрежи в последните 4 кръга. Това съвпадна със завръщането на някои важни защитници от лазарета. Последно видяхме и победа над Лийдс с 2:0, която ще повдигне духа, а за този кръг се връща и наказаният Мадисън.

Лестър има 5 загуби поред като гост, в които и допусна по най-малко 2 пъти. Уулвс не загуби 8 домакинства поред от Лестър, поради което може да видим и безголово равенство в този случай.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Лестър Сити 0:0

 

Тотнъм - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Тотнъм пропусна възможността да вземе второто място в класирането и да застане на точка от върха и Арсенал в сряда, когато загуби с 2:0 от Манчестър Юнайтед. Това бе първият случай в кампанията, в който шпорите не успяват да вкарат на противник.

Нюкасъл в момента се намира на поредица от 6 мача без поражение и тя е най-дългата в лигата от всички отбори. След победата над Евертън последно тимът има само 9 допуснати гола, или отново е първенец по този показател от всички.

В двата тима има някои проблеми, като Ришарлисон е аут за домакините, а Кулушевски е под въпрос. При гостите липсват Исак, Сен-Максимен, Крафт, Ричи и Дарлоу, като Жоелинтон също е под въпрос.

Тотнъм има 8 победи у дома поред в лигата. В 9 от последните 10 срещу Нюкасъл шпорите не загубиха. Настроението в този случай ще е в полза на гостите, но Антонио Конте също ще иска бързо да се върне към резултатите.

Прогноза: Тотнъм - Нюкасъл Юнайтед 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Борнемут
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 24.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Уест Хем е само на 2 точки над опасната зона след последната загуба на "Анфийлд" от Ливърпул с 1:0. С 6 загуби през сезона тимът е много под нивото, което трябва да гони за да остане в позициите, даващи право на игра в Европа догодина.

Борнемут допусна първа загуба при Гари О'Нийл след като бе в поредица от 6 без поражение. След 1:0 от Саутхемптън тимът е малко над съперника си в таблицата. 

В двата тима проблемите не са много, като у дома фаворит за двубоя е домакинът въпреки повече допуснати загуби през кампанията. Борнемут допусна 18 от общо 23 гола в мачове на гости.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Борнемут 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
423