Анонс на 11-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 11-ти кръг от Висшата лига

Брайтън - Нотингам Форест
Стадион: АМЕКС
Дата: 18.10.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Брайтън все още няма победа откакто Роберто Де Зерби пое щафетата от Граъм Потър, но шансовете са може би най-високи именно срещу противника от този кръг във Висшата лига. 

Форест няма победа в 8 кръга като загуби 4 от последните си 5 на гости този сезон. Тимът се намира на последната позиция със само 1 победа в кампанията и общо 5 спечелени точки.

Двата тима нямат особени проблеми с липсващи играчи. Нотингам има 6 загуби в последните 7 кръга. Тимът не вкара в 3 поредни мача като гост. Това поставя домакините като големи фаворити.

Прогноза: Брайтън - Нотингам Форест 2:0

 

Кристъл Палас - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 18.10.2022 г.
Час: 22:15 ч.

Кристъл Палас направи само 0:0 срещу Лестър в събота на гости когато противникът се намира в изключително лошо състояние. Това означава, че тимът на Патрик Виейра има само 1 победа насред последните 6 кръга. 

Уулвс прекрати поредицата от 3 загуби с 1:0 у дома над последния Нотингам Форест в събота. На гости тимът има 1 спечелена точка в последните си 5 гостувания този сезон. Продължават да липсват ключовите имена в атака Раул Хименез и Саса Каладжич.

Домакините имат своите проблеми за пореден кръг, също. Уулвс не успя да вкара гол в 4 гостувания. Палас има 3 сухи мрежи поред срещу Уулвс и 3 победи. 

Прогноза: Кристъл Палас - Уулвърхемптън Уондърърс 1:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Евертън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 19.10.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Нюкасъл вече пет кръга няма загуба и след последния кръг на "Олд Трафорд", от където тимът си тръгна при 0:0 през уикенда. С резултата статуквото около шестото място се запази, тъй като и противникът Манчестър Юнайтед не помръдна.

Евертън отново загуби два пъти поред за първи път откакто го направи в първите срещи от сезона. 2:0 от Тотнъм през уикенда наруши и рекорда по най-малко допуснати голове в лигата. 

В двата тима има известни проблеми, като при домакините аут са Максимен, Исак, Дарлоу, Крафт, Ричи и може би Шар. Годфри, Таунсенд, Патерсън, Мина и Холгейт имат проблеми при гостите.

Евертън не победи в 20 от последните 22 гостувания в лигата. Нюкасъл няма загуба в 11 от последните 12 кръга. "Свраките" нямат загуба у дома в сезона и се очаква да вземат точките.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Евертън 2:1

 

Борнемут- Саутхемптън
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 19.10.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Борнемут два пъти поведе на Фулъм но излезе с точка от последния кръг след 2:2. Така обаче рекордът без загуба на Гари Онийл продължи и след загубата на Ман Сити от Ливърпул през уикенда сега Борнемут държи най-дългия рекорд в лигата от 6 срещи поред. 

Саутхемптън се намира в опасната зона след 1:1 с Уест Хем последно. "Светците" нямат победа в 5 кръга. 

Двата тима нямат особени проблеми с липсващи имена. Саутхемптън допусна 6 поражения в последните 7 гостувания в лигата. "Светците" обаче не допуснаха гол от Борнемут в 3 поредни мача. Саутхемптън не успя да вкара в последните си 3 мача като гост, докато "черешките" в момента се подобряват.

Прогноза: Борнемут - Саутхемптън 2:0

 

Фулъм - Астън Вила
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 20.10.2022 г.
Час: 21:30 ч.

След поредни загуби в лигата Фулъм взе точка последно от Борнемут, благодарение и на завърналият се Александър Митрович в нападение, който вкара за 2:2. 

Астън Вила допусна петата си загуба в сезона от възроденият Челси с 2:0 последно. Така половината мачове на тима бяха загубени в кампанията, а Джерард има рекорд от 33% победи от срещите си откакто пое тима, сериозен спад в статистиката му от над 70% при Рейнджърс. Отборът му е вторият най-слаб реализатор в лигата.

Двата тима имат проблеми с липсващи играчи, като при домакините наказан е Чалоба и с травми са Тете, Курзава и Соломон. При гостите с травми са Камара, Дин, Карлос, Арчър и Аугустинсон.

Фулъм допусна по най-малко 2 гола в 5 поредни кръга. Вила няма победа в 6 поред на гости и няма да е фаворит.

Прогноза: Фулъм - Астън Вила 2:1

 

Лестър Сити - Лийдс Юнайтед
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 20.10.2022 г.
Час: 22:15 ч.

Лестър се намира на 19-та позиция в изключително слаба до тук кампания, като само заради голова разлика тимът не е последен в момента след 1:1 последно с Кристъл Палас. 

Лийдс нямаше късмет в последния кръг с Арсенал където пропусна дузпа и ВАР лиши тима от голове при завръщането на Патрик Бамфорд. Този отбор няма победа от август месец и 3:0 над Челси. Сега възможността за добър резултат е налице след като най-добрият играч на домакините липсва с наказание.

Мадисън е наказан за натрупани картони при домакините, а контузени са Перейра, Бертран, Ндиди и Еванс, все хора с дефанзивни функции. Далас, Грей, Форшоу и Хиелде са аут при гостите.

Лийдс има 3 загуби поред на гости. Лестър не спечели в 9 от последните 10 мача. 

Прогноза: Лестър Сити - Лийдс Юнайтед 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
454