Ще успее ли Уигън да се спаси от изпадане?


П. Пенков

Ще успее ли Уигън да се спаси от изпадане?

Астън Вила - Уигън
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 07.05.2011
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

В среща от 36-я кръг от английската Висша лига, Астън Вила приема Уигън на стадион "Вила Парк", от 17:00 часа българско време. Съставът на Жерар Улие заема 13-та позиция във временното класиране, притежавайки актив от 41 точки, като разликата между бирмингамци и зоната на изпадащите е само 6 точки. Преди седмица Астън Вила сложи край на доброто си представяне в последните няколко седмици, тъй като загуби с 2:1 гостуването си на "преобразения" тим на Уест Бромич Албиън. Преди поражението Вила се намираше в добра серия от две поредни победи и едно равенство. Първият от двата успеха бирмингамци регистираха у дома при минималната победа с 1:0 над Нюкасъл, а седмица по-късно надиграха Уест Хем с 2:1 на собствения им "Болейн Граунд".  В следващия кръг от Висшата лига, Астън Вила успя да добави само точка към актива си, след като завърши наравно 1:1 у дома срещу Стоук Сити.

Нападателят на Астън Вила Емил Хески е готов да се изправи срещу бившия си клуб - Уигън. Хески пропусна последния мач на тима, поради контузия в коляното, като беше заменен от Габриел Агбонлахор. Но бившият играч на английския национален отбор се завърна към тренировки и е в състояние за игра. Халфът Жон Макун отново е аут, тъй като мениджъра Жерар Улие не желае да рискува със физическото му състояние. Съотборникът му Ричард Дън се възстанови от травмата си, получена по време на срещата с Албиън.

Съперникът им Уигън се бори за оцеляването си през този сезон, тъй като заема 18-та позиция с актив от 35 точки. През последните четири изминали кръга от първенстовото, Латикс регистираха 1 победа, 1 равенство и 2 поражение, като така прибавиха общо 4 точки към своя актив. Последният успех на Уигън беше при гостуването им на Блекпул, когато състава на Роберто Мартинес победи мандарините с 3:1. Седмица по-късно тима загуби с 4:2 визитата си на Съндърланд, а в последния кръга измъкна точка при равенството 1:1 у дома срещу Евертън.

Халфовете Чарлс Н'Зогбя и Мохамед Диаме са под съмнение за предстоящия двубой с Астън Вила. Първият от тях получи контузия по време на срещата с карамелите, миналата седмица, докато Диаме беше принуден да напусне терена отново срещу Евертън, поради травма в слабините.

И двата отбора спечелиха само веднъж в последните си шест срещи. Според мен Вила притежава повече класа и ще победи в тази среща.

Прогноза: Астън Вила - Уигън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

02 април Евъртън - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
10 април Астън Вила - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
16 април Уест Хем - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
23 април Астън Вила - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
30 април Уест Бромич - Астън Вила 2:1 (Висша лига)

Уигън:

02 април Уигън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
09 април Челси - Уигън 1:0 (Висша лига)
16 април Блекпул - Уигън 1:3 (Висша лига)
23 април Съндърланд - Уигън 4:2 (Висша лига)
30 април Уигън - Евъртън 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Уигън

11 мача
4 победи за Астън Вила
3 равенства
4 победи за Уигън
Голова Разлика: 13:13


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 1.80
Равен - 3.60
Уигън - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Астън Вила - 1.80
Равен - 3.40
Уигън - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154