Анонс на 10-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг от Висшата лига

Брентфорд - Брайтън
Стадион: Бернтфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 14.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Брентфорд няма победа от септември и резултатното 5:2 с Лийдс. От тогава след две загуби и равен тимът допусна 8 гола, като последно отстъпи с 5:1 на Нюкасъл. Само 4 отбора са допуснали повече в лигата, но победа над Брайтън ще доближи тима до точка от съперника и 8-мо място.

Брайтън пропусна шанса да влезе в топ 4 отново след като отстъпи минимално на Тотнъм в последния кръг. Сезонът до тук обаче е изключителен за гостите, които загубиха основни имена през лятото, а след това и мениджъра си.

В двата тима проблеми почти няма. Брайтън не допусна гол в 5 от последните 7 визити до Брентфорд, поради което е фаворит.

Прогноза: Брентфорд - Брайтън 0:1

 

Лестър Сити - Кристъл Палас
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 14:30 ч.

След като 7 кръга Лестър нямаше победа и държеше последната позиция, тимът избухна с 4:0 в дербито с Нотингам, преди отново да отстъпи след като допусна обрат от Борнемут. Така отново "лисиците" пропаднаха до дъното и имат най-слабата защита в лигата с 24 допуснати гола до момента.

Кристъл Палас спечели за първи път от август в неделя и това бе само втората победа в сезона след 2:1 над Лийдс на "Селхърст Парк". Тимът е на 3 точки над опасната зона в момента. 

И в двата тима има някои проблеми, като при домакините те са в защита заради травмите на Перейра, Бертран, Ндиди, Менди и Кастан. При гостите аут са Клайн, Бътланд, МакАртър, Фъргюсън и Ричардс.

Лестър загуби 7 пъти в последните 8 кръга. Тимът обаче има 3 поредни победи над Палас. Лестър вкара и по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 срещу Палас. Кристъл Палас не спечели 5 поредни гостувания.

Прогноза: Лестър Сити - Кристъл Палас 2:2

 

Фулъм - Борнемут
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм влиза в тази среща след 2 победи и 4 загуби в последните 6 кръга, като загубите са две поред с 3:1 и 4:1. Така силното начало на сезона изглежда е забравено, но за момента позицията в класирането е добра на деветото място.

Борнемут няма загуба от идването на Гари О'Нийл като временен мениджър. Той спечели 2 и направи 3 равни, като само Ман Сити има по-добра форма в периода от него. Така и тимът застана на 4 точки под топ 4 местата.

В двата тима има някои проблеми, като наказан за домакините е Чалоба, а с травми са Соломон, Курзава и Вилиан. Тете и ключовият Митрович са под въпрос. При гостите аут са Станислас, Брукс и Кели и под въпрос са Ротуел и Пиърсън.

Фулъм допусна по най-малко 2 гола в 6 от последните 7 кръга. Марко Силва ще се надява Митрович да е на линия в атаката му и несъмнено да подобри резултатите. Формата на гостите обаче е отлична напоследък.

Прогноза: Фулъм - Борнемут 1:1

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Нотингам Форест
Стадион: Молиню
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс загуби 3 кръга поред, но два от тях бяха срещу Ман Сити и Челси, което е донякъде оправдание. "Вълците" не вкараха нито гол в тези срещи и рекордът в атакуващ план е най-слабият насред цялото първенство. Със само 3 вкарани гола те изостават с най-малко 4 от следващите най-слаби реализатори Астън Вила и Нотингам Форест.

Форест се покачи над дъното в понеделник след като взе точка от Вила и Лестър загуби отново. Единствената победа на тима до тук бе във втория кръг, а преди последната среща мениджърът Стив Купър продължи договора си.

В двата тима има някои проблеми. При домакините контузени са Каладжич, Хименез, Чикиньо и Нето, а с наказание са Колинс и Невеш. Гостите не могат да разчитат на Ниакате, Ричардс и Колбак.

Уулвс не вкара в 6 от последните 8 кръга. Тимът не спечели в 15 от последните 16 мача в лигата. Нотингам не успя да спечели в 7 поред в лигата.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Нотингам Форест 0:0

 

Тотнъм - Евертън
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Тотнъм спечели трудната среща последно с Брайтън и се задържа близо до върховите позиции в таблицата. През седмицата тимът успя да надгради и с победа с 3:2 над Айнтрахт в Шампионска лига след слабо представяне преди седмица срещу този съперник. У дома "шпорите" не са губили точки от април.

Евертън отстъпи последно на Манчестър Юнайтед с 2:1 но преди това се намираше на 6 мача без загуба. Тимът е наравно по точки с местния съперник Ливърпул но има един от слабите рекорди по вкарани голове в първенството. Само 3 отбора са вкарали по-малко от 8-те попадения на "карамелите".

Гостите имат и проблеми с липсващи играчи. Наказан е Гордън, а с контузии са Таунсенд, Годфри и Патерсън. Под въпрос са още Мина и Холгейт. При домакините Емерсон Роял е с наказание, докато под въпрос са Ришарлисон, Танганга и Кулушевски, който пропусна няколко срещи.

Тотнъм има 7 победи поред в лигата у дома. Срещу Евертън Тотнъм не загуби в 19 от последните 20 мача във всички турнири. Последният успех на "карамелите" срещу този съперник е през 2020 г., но за предходната трябва да се върнем до 2012 година.

Прогноза: Тотнъм - Евертън 2:1

 

Саутхемптън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Саутхемптън не се намира в добро състояние след 4 поредни загуби в лигата, в които бяха допуснати 8 гола и бе вкаран само 1. Само точка дели тима от опасната зона и изглежда битката до края ще е за оцеляване.

Уест Хем игра през седмицата в Лигата на конференциите и прескочи груповата фаза след поредна победа с 2:1 над Андерлехт. Последните две срещи във Висшата лига също бяха спечелени и Дейвид Мойс ще иска да продължи формата след лошия старт на кампанията където видяхме 4 загуби в първите 6.

Уест Хем загуби 8 от последните 10 мача в лигата на гости и има доста да се поправя. Саутхемптън е добра възможност за това.

Прогноза: Саутхемптън - Уест Хем Юнайтед 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
417