Арсенал и Тотнъм ще поделят точките


И. Ангелов

Арсенал и Тотнъм ще поделят точките

Арсенал - Тотнъм
Стадион: Емирейтс
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Арсенал навлиза в лондонското дерби от първото място в таблицата, след само 1 загуба и само победи в кампанията. Това е най-добрият старт за "артилеристите" във Висшата лига от 2004-05 г. В този важен момент обаче виждаме някои проблеми с липсващи играчи, които ще имат значение в дербито с градския съперник.

Тотнъм добави редица нови имена през лятото и Антонио Конте започва да гради стабилен отбор, който може да се бори на няколко фронта. Представянията на тима понякога са под очакванията, но добрите резултати продължават и разликата с първото място е само 1 точка. Конте ще иска с победа да прескочи тима на Микел Артета.

В лагера на домакините има някои проблеми, като контузени са Смит-Роу, Нелсън и Елнени, а под въпрос са още Партей, Соареш, Зинченко и Тиърни. При Конте продължава да липсва само Лукас Моура, но под въпрос са още Лорис, Дейвис и Кулушевски. В последната среща резерва бе любимецът на Конте - Сон, който се появи като резерва и вкара хетрик за 13 минути. Това със сигурност ще му донесе титулярната позиция отново вместо Ришарлисон или Кулушевски.

Арсенал има 6 поредни победи у дома в лигата, като в тях тимът вкара по най-малко 2 гола. Тотнъм спечели 8 от последните 10 кръга. 

Арсенал не загуби в 26 от последните 28 мача с Тотнъм във всички турнири. В 5 от последните 6 на "Емирейтс" домакините вкараха по най-малко 2 гола на тима на "шпорите".

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Антонио Конте)
 
Лорис
   
Ромеро
Дайър
Ленгле
Роял
Бентанкур
Хьойберг
Сесеньон
Ришарлисон
Кейн
Сон
Жезус
Мартинели
Одегор
Сака
Локонга
Джака
Томиясу
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Тотнъм 2:2

  Сподели
431