Анонс на 5-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 5-ти кръг от Висшата лига

Фулъм - Брайтън
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 30.08.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Фулъм отстъпи на Арсенал през уикенда с 2:1 и това бе първа загуба в сезона на лондонския тим, който започна кампанията добре.

Брайтън е само на 2 точки от върха на класирането и има най-добрия дефанзивен рекорд до момента, след като за 4 кръга допусна само 1 гол. В тима продължават да липсват Лалана, Сармиенто и Модер.

Брайтън няма загуба в 9 поредни кръга. Фулъм не успя да спечели в 13 от последните си 14 изиграни срещи в елита, но срещу Брайтън няма загуба в 5 поред. Последната среща между двата отбора бе равенство без голове, но в момента гостите са в по-напреднъл стадий на развитието си.

Прогноза: Фулъм - Брайтън 0:2

 

Кристъл Палас - Брентфорд
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 30.08.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Кристъл Палас поведе с два гола на Манчестър Сити в последния кръг, но евентуално се срина до 4:2 след като Ерлинг Холанд вдъхнови с хетрик тима си за обрат. Тимът има 1 победа, 1 равен и 2 загуби до момента.

Брентфорд изоставаше от Евертън и се върна до 1:1. Томас Франк има победа, 2 равни и загуба до момента, като продължава да разчита на Иван Тоней в нападение, който продължава и да впечатлява с изявите си.

При домакините има проблеми с контузени играчи - МакАртър, Бътланд, Фъргюсън, Томкинс, а под въпрос са Заха и Мичел. При гостите под въпрос са Пинок, Айер, Канос и Янсон.

Брентфорд допусна по най-малко 2 гола в 4 поредни гостувания в лигата. Миналата година тези два отбора направиха два мача по 0:0. В този сезон двата тима залагат на по-агресивно нападение, но отново може да останат равни.

Прогноза: Кристъл Палас - Брентфорд 2:2

 

Лийдс Юнайтед - Евертън
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 30.08.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Лийдс нямаше загуба до последния кръг и обра заглавията след победа с 3:0 над Челси, но последно отстъпи на Брайтън с 1:0.

Евертън допусна равенство с Брентфорд 1:1 след като поведе в събота. С 2 загуби и 2 равни в кампанията тимът на Франк Лампард не изглежда в най-добро състояние. Това е обяснимо може би и с многото липсващи - Мина, Калвърт-Люин, Дукуре, Годфри, Таунсенд, Гомеш, Холгейт.

При домакините аут остават Далас, Фирпо и Ейлинг, а под въпрос - Бамфорд и Купър.

Евертън не успя да спечели в 18 от последните си 19 мача на гости в лигата. Евертън обаче вкара по най-малко 2 гола в последните си 3 мача срещу сегашния си съперник. Лийдс няма победа у дома срещу Евертън в елита от 2001 г. и сега има добър шанс да поправи статистиката.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Евертън 2:0

 

Борнемут - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 31.08.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Борнемут загуби от Ливърпул с 9:0 в последния кръг и със сигурност всякакво настроение е изключено. Тимът е само на точка над последните 3 отбора в класирането, и вече се спряга за изпадане от някои издания.

Уулвс пък се намира в зоната на изпадащите с 2 точки до тук. "Вълците" бяха близо до победа над Нюкасъл последно, но допуснаха равенство в самия край. Проблемите с липсващи играчи обаче започват да изчезват и тимът е в почти най-доброто си състояние, което повлия позитивно и на играта.

При домакините аут са Ротуел, Фредерикс, Станислас, Пиърсън, Брукс и Кели.

Борнемут допусна по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга, и в тях не вкара гол. Уулвс няма победа в 11 кръга поред, но показва прогрес в играта си, поради което е фаворит.

Прогноза: Борнемут - Уулвърхемптън Уондърърс 0:1

 

Уест Хем Юнайтед - Тотнъм
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 31.08.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Уест Хем вкара първия си гол за сезона в последния кръг и това бе достатъчно и за първата победа в кампанията. Може би тимът на Дейвид Мойс започна да излиза от кризата си, но сега посреща труден съперник, който е близо до върха.

Тотнъм има 3 победи от първите 4 кръга и изостава с 2 точки от Арсенал и първото място. Все пак изглежда сякаш тимът на Антонио Конте все още не е намерил формата си и някои играчи могат да постигнат подобрение.

В двата тима почти няма липсващи играчи. Тотнъм спечели 6 от последните си 7 срещи в лигата. В 5 от последните 7 кръга на гости в лигата "шпорите" не допуснаха гол. Уест Хем допусна по най-малко 2 гола в 4 поредни кръга и няма успех у дома в 5 поред.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Тотнъм 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
550