Анонс на 4-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 4-ти кръг от Висшата лига

Брентфорд - Евертън
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд не успя да надгради над изключителния успех с 4:0 над Манчестър Юнайтед и загуби драматично от новопромотирания Фулъм с 3:2, след което трябваше да се върне през седмицата срещу Колчестър за победа с 2:0 и да възвърне увереност.

Евертън загуби два и направи равен в първите три кръга от Висшата лига, като през седмицата бе постигната първа победа в Купата на лигата над Флитууд Таун от Лига 1 с 1:0. Минималният успех над тим с три нива по-ниско може би показва кризата в състава на Франк Лампард. Той не може да разчита и на редица свои имена като Мина, Годфри, Калвърт-Люин, Таунсенд, Дейвис, Дукуре и Гомеш.

При домакините само Пинок е контузен, докато Канос и Айер приближават завръщане и са под въпрос.

Евертън има 9 загуби в последните 11 кръга като гост. В тях тимът и допусна по най-малко 2 пъти. Брентфорд има 5 сухи мрежи у дома в последните 6 кръга и вкара по най-малко 2 пъти в 5 от последните 6 кръга.

Прогноза: Брентфорд - Евертън 2:0

 

Брайтън - Лийдс Юнайтед
Стадион: АМЕКС
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън за пореден сезон впечатлява въпреки че продаде двамата си най-важни човека през лятото и след 3 кръга тимът има 7 точки. През седмицата беше подсигурен прогрес и за купата. Без загуба в 6 поредни мача у дома с Лийдс увереността у домакините ще е на ниво, тъй като в тези 6 мача не бе допуснат дори гол.

Лийдс също показва голямо подобрение в играта си и също има 7 точки, като последното 3:0 над Челси обра заглавията, въпреки ключовите липси на Бамфорд, Далас, Фирпо и Ейлинг.

При домакините Сармиенто и Модер продължават да липсват. Дениз Ундав дебютира с гол, но вероятно няма да прескочи Дани Уелбек в избора за първи нападател в лигата за момента.

Лийдс вкара по най-малко 2 гола в 4 поредни кръга и няма загуба в 5. Очаква ни зрелищен двубой между един от най-интересните отбори в кампанията до тук.

Прогноза: Брайтън - Лийдс Юнайтед 2:2

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Молиню
Дата: 28.08.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уулвс доминираше изключително над Тотнъм в първото полувреме от последния кръг, но така и не капитализира на редицата положения пред себе си, след което загуби минимално. Все пак през седмицата тимът стигна до първата си победа в сезона с 2:1 над Престън и това бе края на поредица от 10 без успех.

Нюкасъл няма загуба в сезона до тук, но 2 от 4-те им мача бяха равенства. Последното разочарование бе срещу шампиона Ман Сити, срещу който тимът водеше с 3:1, но допусна 3:3 в края. Все пак "свраките" уверено подобряват и състава, и резултатите си и постепенно се установяват в горната половина на Висшата лига с поглед към топ 4 позициите в близките години.

Нюкасъл няма загуба в 5 кръга поред, докато Уулвс не успя да спечели 10 поред. Само 1 от последните 4 визити на Нюкасъл на "Молиню" бе загубена, при 3 равенства.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Нотингам Форест - Тотнъм
Стадион: Дъ Сити Граунд
Дата: 28.08.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Нотингам ще е разочарован с точката, която взе от Евертън последно когато допусна изравняване в 88-ата минута. През седмицата тимът надви Гримзби с 3:0 и така няма загуба в 3 поредни мача, от които спечели 2.

Тотнъм има 7 точки от три кръга и последно успя да вземе минимална победа над Уулвс след като доста страдаше в първото полувреме, допусна 12 положения без да отговори, но се поправи след почивката. В тима на Антонио Конте няма особени проблеми и той просто трябва да намери своя оптимален състав.

Тотнъм спечели 5 от последните 6 кръга в лигата. Макар да изпитват определени затруднения, очакванията са в полза на гостите.

Прогноза: Нотингам Форест - Тотнъм 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
384