Арсенал няма да има проблем в Борнемут


И. Ангелов

Арсенал няма да има проблем в Борнемут

Борнемут - Арсенал
Стадион: Дийн Корт
Дата: 20.08.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Борнемут имаше труден жребий с Ман Сити последния кръг, като очаквано отстъпи с 4:0 срещу шампиона. Сега обаче на гости идва и единственият отбор освен този на Гуардиола, който има 100% рекорд от победи до момента в първенството.

Скот Паркър и Микел Артета се срещат за трети път във Висшата лига, но предишните два бяха когато Паркър водеше Фулъм през 2020-21 г., когато той взе точка от "Емирейтс" преди да загуби 3:0 на "Крейвън Котидж". От тогава Арсенал се подобри много, и този сезон целта е минимум попадане в Шампионска лига, което от показаното до момента сякаш изглежда сигурно за тима.

Откъм състави, при домакините има известни проблеми с липсата на Ротуел, Фредерикс и Брукс, докато Земура и Соланке могат да се върнат от коронавирус. При гостите проблеми почти няма и само Виейра е под въпрос.

Арсенал има 3 поредни победи в лигата, и в тях водеше на противника още на полувремето. В тези мачове "артилеристите" вкараха и по най-малко 2 гола. Арсенал няма загуба в 10 от 11 срещи с Борнемут. Домакините ще опитат да спрат нападението на противника както в откриването на сезона задържаха Астън Вила, но Жезус и Мартинели във форма, подкрепени от Сака и Одегор изглеждат заплашително в момента.

Прогноза: Борнемут - Арсенал 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Салиба
Габриел
Уайт
Зинченко
Партей
Джака
Сака
Одегор
Мартинели
Жезус
Кристи
Муур
Таверние
Земура
Билинг
Кук
Смит
Кели
Мефам
Лерма
   
Травърс
 
Борнемут (Скот Паркър)

Обоснована прогноза: Борнемут - Арсенал 0:2

  Сподели
365