Анонс на 2-ри кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 2-ри кръг от Висшата лига

Астън Вила - Евертън
Стадион: Вила Парк
Дата: 13.08.2022 г.
Час: 14:30 ч.

За втори пореден сезон в първия кръг на кампанията Астън Вила загуби от новак, този път в лицето на Борнемут, срещу който тимът отстъпи с 2:0. "Виланите" сега нямат победа в пет поредни кръга, включвайки миналата година, но те не загубиха в 4 от последните 5 когато посрещнаха Евертън.

"Карамелите" също загубиха на старта с 1:0 у дома от Челси. От тогава клубът привлече Конър Коади и Амаду Онана за да подсили защитата и средата на терена. Този отбор има само 1 победа в 17 гостувания в лигата.

Кортни Хаус е с травма при домакините, а Мингс е под въпрос. При гостите проблемите са много - Мина, Гомес, Годфри, Калвърт-Люин, Таунсенд и Дейвис.

Астън Вила запази 3 поредни сухи мрежи у дома с Евертън, като във всички турнири Вила не загуби от Евертън в 6 поредни мача. Без победа в 5 поред обаче тимът на домакините не изглежда по-добре от съперника в момента.

Прогноза: Астън Вила - Евертън 0:0

 

Брайтън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: АМЕКС
Дата: 13.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън започна по перфектен начин Висшата лига след като се разправи с Манчестър Юнайтед в историческа първа победа за клуба на "Олд Трафорд". У дома срещу Нюкасъл пък статистиката сочи 5 поред без поражение.

"Свраките" както домакините успяха да победят Нотингам на старта с 2:0. През календарната 2022 г. тимът се класира на четвърто място от всички в елита по точки, като увереността след завръщане на ключови имена расте.

При домакините Модер продължава да липсва, а при гостите - Шелви, Манкийо, Фернандез, Люис, Ласелъс и Крафт.

Нюкасъл е в поредица от 3 победи в лигата, в които вкара по най-малко 2 пъти. Брайтън няма загуба в 6 поред и вкара по най-малко 2 гола в 5 кръга. 

Прогноза: Брайтън - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Саутхемптън - Лийдс Юнайтед
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 13.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън тръгна с гол в първия кръг срещу Саутхемптън, но понесе обрат и категорична загуба 4:1. Така последните пет мача в лигата са загуби.

Лийдс спечели на старта срещу Уулвс у дома. Тимът изглежда по-добре от съперника въпреки възможността сега да липсват доста хора. Под въпрос за мача са Форшоу, Купър и Синистера, а с травми са Далас, Ейлинг и Фирпо.

При домакините Ливраменто продължава да липсва заедно с Уолкът, а Нейтън Тела е под въпрос. 

Саутхемптън допусна по най-малко 2 гола в 7 поредни кръга. Лийдс завърши миналия сезон с добра статистика на гости поради което е фаворит.

Прогноза: Саутхемптън - Лийдс Юнайтед 0:2

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Фулъм
Стадион: Молиню
Дата: 13.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс бе близо до нещо на "Еланд Роуд" на старта, но не успя и ще търси да започне да събира точки у дома. Тимът бе солиден в защита миналата година, а това лято привлече високопрофилен нападател в лицето на португалския национал Гонсало Гуедеш, който дойде от Валенсия за пет години.

Фулъм ще се надява да продължи това, което показа срещу Ливърпул на старта, където поведе 2 пъти въпреки че не победи. Двата гола на Митрович го поставят рано в класацията за топ реализатор на кампанията след 43 гола в 45 мача миналата година.

Раул Хименез и Чикиньо продължават да липсват при домакините, докато Семедо, Траоре и Тоти са под въпрос. При гостите Джо Брайън и Хари Уилсън са с контузия, Нат Чалоба е под въпрос.

Уулвс няма загуба в 13 домакинства срещу Фулъм. Фулъм не успя да спечели 11 мача поред във Висшата лига, но статистиката не показва моментната форма, тъй като последният сезон на тима в елита бе в миналото. Уулвс също няма победа в 8 поред в лигата.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Фулъм 2:2

 

Нотингам Форест - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Нотингам Форест ФК
Дата: 14.08.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Нотингам Форест излиза за първи път пред своята публика във Висшата лига от 23 години насам. Кампанията не започна добре миналата седмица с 2:0 загуба от Нюкасъл, като предстои да видим как ще се представя новакът у дома в сезона.

Както Форест, Уест Хем загуби от Ман Сити с 2:0 и така "чуковете" имат 5 загуби в 6 гостувания в лигата преди това. 

Двата тима изглеждат добре здравословно, като само Омар Ричардс е контузен при домакините при Райън Йейтс под въпрос. При гостите дълго липсва Найеф Агуер, докато Огбона, Фабиански и Доусън са под въпрос.

Уест Хем допусна по най-малко 2 гола в 3 поредни мача в лигата. Последната среща на Форест у дома с Уест Хем бе през 2014-та и тогава домакините допуснаха 5 гола.

Прогноза: Нотингам Форест - Уест Хем Юнайтед 1:3

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
507