Арсенал ще започне с победа


Н. Гавазов

 Арсенал ще започне с победа

Кристъл Палас - Арсенал

Стадион: "Селхърст Парк", Лондон

Дата: 05.08.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Антъни Тейлър

Английската Висша лига ще стартира днес, когато Кристъл Палас приеме Арсенал на "Селхсърст Парк". Очакванията са за люта битка с оглед на традициите от последните сблъсъци между тези два отбора. В същото време трябва да отчетем отличната работа на "артилеристите" на трансферния пазар и качеството на състава на Микел Артета, който си е поставил за приоритет място в топ 4 на Премиършип. При всички положения ще видим оспорван мач, напълно в духа на най-популярното първенство на планетата.

Кристъл Палас е  типичен средняк във Висшата лига. През миналия сезон тимът зае 12-а позиция в класирането, но показа добри резултати в атака.

През лятото лондонският тим подписа с вратаря на Англия Сам Джонстън и 18-годишния полузащитник Малкълм Абиоуей, за когото се бори и Манчестър Юнайтед.

През лятото Кристъл Палас вече успя да проведе девет контролни мача, като загуби само два от тях - от Ливърпул с 0:2 и Манчестър Юнайтед с 1:3, той завърши наравно в още две срещи и постигна пет победи. Две от тях дойдоха точно в последните мачове на "орлите", в които победиха КПР с 3:0 от Чемпиъншип и френския "Монпелие" с 4:2.

Арсенал завърши на пето място във Висшата лига през миналия сезон, на две точки от четвъртото място.

"Артилеристите“ не попаднаха в най-важната европейска купа заради проваления край на първенството. В последните три мача те загубиха два пъти - при гостуването на Нюкасъл с 0:2 и Тотнъм с 0:3, които заеха четвъртото място в този.

Припомняме, че през летния трансферен прозорец лондонският клуб подписа с нападателя Габриел Жезуш от Манчестър Сити и халфа Фабио Виейра от Порто.

През лятото сезона Арсенал успя да изиграе седем приятелски мача, като ги загуби само веднъж, записвайки шест победи, сред които си струва да се подчертаят успехите над Челси с 4:0 и Севиля с 6:0.

Домакините са без контузените Бътланд, Макартур, Джонстън, Томкинс, а Олисе е под въпрос. Символичните гости нямат кадрови проблеми, като под съмнение са Тиърни, Смит-Роув и Томиасу.

Заслужава да се отбележи, че Арсенал успя да победи Кристъл Палас само веднъж в последните осем срещи между двата тима, като в този период "орлите" бяха два пъти по-силни, а пет мача завършиха наравно. Друг интересен момент е това, че в 9 от последните 10 мача бяха вкарани над 2.5 гола.

Както казахме, очакваме ярко начало на сезона с този мач, в който се преплитат желанието на Арсенал да започне с победа и традиционно трудният съперник за "артилеристите" в лицето на Кристъл Палас. Съветът ни е да се доверим на магията на Жезуш, Мартин Едегор, Габриел Мартинели и Сака. В добавка, за да увеличим коефициента си, можем да заложим на голове в двете врати.

Прогноза: Кристъл Палас - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Томиасу
Уайт
Магаляес
Зинченко
Парти
Джака
Сака
Едегор
Мартинели
Жезуш
Заха
Матета
Аю
Шлуп
Дукуре
Езе
Мичел
Гуехи
Андерсен
Уорд
   
Гуаита
 
Кристъл Палас (Патрик Виейра)

Обоснована прогноза: Кристъл Палас - Арсенал 1:2

  Сподели
476