Ливърпул е готов за нов успех във Висшата лига


П. Пенков

Ливърпул е готов за нов успех във Висшата лига

Ливърпул - Бирмингам
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 23.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

В събота от 17:00 часа българско време, Ливърпул посреща Бирмингам на стадион "Анфийлд" в среща от 34-я кръг от английската Висша лига. Домакините все още са запази надежда, че ще успеят да завършат на четвъртата позиция, която да им осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон. В момента мърсисайдци са шести във временото подреждане, на 5 точки зад петия Тотнъм и на 7 точки зад четвъртата позиция, която се заема от Манчестър Сити. Единственото, за което могат да съжеляват феновете на тима е, че Ливърпул загуби гостуването си на Уест Бромич с 2:1 в началото на месец април, тъй като тези изпуснати точки могат да се окажат решаващи в крайното класиране. След това поражение червените се реваншираха, побеждавайки Манчестър Сити с 3:0 пред собствена публика, а седмица по-късно регистира равенство 1:1 при визитата си на Арсенал.

От Ливърпул заявиха, че до последно ще следят състоянието на Джейми Карагър и Анди Керъл. Бранителят получи сътресение по време на двубоя с Арсенал и все още е под въпрос за предстоящата среща с Бирмингам. Керъл пък страда от травма в коляното, докато левия бранител Фабио Аурелио ще отсъства, поради разтежение, която получи при визитата на "Емирейтс".

Ливърпул нямат поражение у дома, откакто Кени Далглиш пое поста на мениджър в клуба, докато Бирмингам Сити спечели само 2 точки от възможни 9 в последните си гостувания.

Бирмингам са 15-ти във временното подреждане, на 5 точки от опасната зона, като тима е регистирал общо 8 победи, 14 равенства и 11 загуби досега през сезона. В последните три кръга от първенстово, съставът на Алекс Маклийш успя да добави нови 4 точки в актива си. Една от тези 4 беше спечелена при гостуването им на Блекбърн, завършило при резулат 1:1. Седмица след този двубой, бирмингамци регистрираха осмата си победа досега през кампания, надигравйки с 2:0 Съндърланд на стадион "Сейнт Андрюс". За жалост на феновете доброто представане на тима приключи преди седмица, когато състава загуби с 3:1 от Челси на "Стамфорд Бридж".

Добрата новина за Бирмингам е, че в тима се завръща отново централния бранител - Мартин Яранек, който пропусна последните три срещи на тима, поради контузия в слабините. Скот Дан ще пропусне оставащите срещи до края на сезона, поради разтежение. Никола Жигич и Обафеми Мартинс също са аут, съответно поради травми в слабините и стъпалото.

Прогноза: Ливърпул - Бирмингам 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

17 март Ливърпул - Брага 0:0 (Лига Европа)
20 март Съндърланд - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
02 април Уест Бромич - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)

Бирмингам:

19 март Уигън - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
02 април Бирмингам - Болтън 2:1 (Висша лига)
09 април Блекбърн - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
16 април Бирмингам - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
20 април Челси - Бирмингам 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Бирмингам

97 мача
46 победи за Ливърпул
24 равенства
27 победи за Бирмингам
Голова Разлика: 160:122 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.44
Равен - 4.33
Бирмингам - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.44
Равен - 4.10
Бирмингам - 7.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152