Титлата на Юнайтед отново е в ръцете на Ливърпул


П. Пенков

Титлата на Юнайтед отново е в ръцете на Ливърпул

Арсенал - Ливърпул
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 17.04.2011
Час: 18:00
Съдия: Андре Маринър

В неделя от 18:00 часа българско време, Арсенал приема Ливърпул в дерби срещата от 33-я кръг от английската Висша лига. Този двубой се явява решаващ за кампанията, тъй като при евентуална загуба на Арсенал, Юнайтед вече могат да празнуват своята 19-та титла във Висшата лига, като по този начин надминат вечния съперник Ливърпул, който има 18 шампионски титли, като последната беше спечелена през далечната 1990 година. В момента артилеристите са втори в подреждането на седем точки под лидера Манчестър Юнайтед, но и с мач по-малко в актива си от червените дяволи. Ако Арсенал беше спечелил трите срещи от последните три кръга от първенството, то няма да бъде толкова зависим от предстоящия мач с мърсисайдци. Съставът на Арсен Венгер намали шансовете си за трофея след равенства, които тима записа срещу Уест Бромич Албиън и Блекбърн Роувърс. За радост на феновете лошата серия на топчиите беше прекъсната след успеха с 3:1 при гостуването на Блекпул.

Арсенал привестват отново в състава стража Войчех Шчесни, който получи травма по време на двубоя с Ливърпул, но е вече напълно възстановен. Централният полузашитник Джоан Джуру също може да се завърне в игра след травма в рамото, докато Алекс Сонг, Денилсон и Бакари Саня са под съмнение. Другият вратар на Арсенал Мануел Алмуния ще се бори за титулярно място, докато Томас Вермаелен продължава възстановяането си от травма в Ахилеса.

Съперникът им Ливърпул е шести във временното подреждане, на пет точки от петия Тотнъм и на осем от Манчестър Сити. Мърсисайдци показа непостояноство в последните няколко седмици, като в последните три кръга от шампионата, Ливърпул спечели общо шест точки. Три от тях бяха извоювани при визитата на Съндърланд, при която червените победи с 2:0 съперника си, но седмица по-късно разочароваха феновете си с неочквано поражение от Уест Бромич с 2:1 на "Дъ Хоуторнс". Преди седмица Ливърпул отново върха надежда в почитателите си, постигайки класически успех с 3:0 у дома срещу Манчестър Сити.

18-годишният бранител на Ливърпул Джон Фланън може отново да заеме титулярна позиция, тъй като проблемите в защитата на мърсисайдци не са приключили. Мартин Кели и Глен Джонсън продължават да се възстановяват от разтежения, докато Фабио Аурелио е на път да се завърне в игра, след като пропусна последните четири срещи на тима. Централният бранител Даниел Агер и капитана Стивън Джеард са аут до края на сезона, съответно поради травми в коляното и слабините.

Двубоят е от изключително значение за червените дяволи. Арсенал записаха равенства в последните си две домакински срещи, докато Ливърпул загуби две от общите трите си последни гостувания.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул (първо полувреме - Х)

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

08 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
12 март Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:0 (ФА Къп)
19 март Уест Бромич - Арсенал 2:2 (Висша лига)
02 април Арсенал - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)

Ливърпул:

10 март Брага - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
17 март Ливърпул - Брага 0:0 (Лига Европа)
20 март Съндърланд - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
02 април Уест Бромич - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Ливърпул

177 мача
64 победи за Арсенал
46 равенства
67 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 247:237 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.72
Равен - 3.60
Ливърпул - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.71
Равен - 3.50
Ливърпул - 4.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259