Ман Сити няма да си позволи грешка с Астън Вила


И. Ангелов

Ман Сити няма да си позволи грешка с Астън Вила

Манчестър Сити - Астън Вила
Стадион: Етихад
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:00 ч.

Манчестър Сити направи само 2:2 с Уест Хем в последния кръг и сега трябва да повтори това, което ще направи в последния кръг Ливърпул за да си гарантира титлата. След като срещите са по едно време обаче то победата за тима на Пеп Гуардиола ще е единственият избор пред него.

Астън Вила се пребори последно до равен 1:1 с Бърнли в четвъртък, като мениджърът Стивън Джерард игра със силен състав, в който може да има и останала умора до неделя. Със сигурност легендата на Ливърпул би искал да помогне по всякакъв начин на бившия си клуб да достигне до трофея, който той не успя да спечели в игровата си кариера с клуба на "червените".

В двата състава няма много проблеми, но при домакините ключовият Рубен Диаш ще липсва, докато Джон Стоунс и Кайл Уокър също са под въпрос в защитата. Джак Грилиш може да се появи срещу бившия си отбор, като се очаква място в тима на Сити да намерят Фоден и Стърлинг след известни ротации с тях. Габриел Жезус спечели ролята на титулярен нападател напоследък, но след идването на Ерлинг Холанд той може би ще изиграе тук финалната си среща с клуба.

Леон Бейли, Езри Конса и Кортни Хаус са контузени при гостите.

Ман Сити има 8 поредни победи срещу Астън Вила във всички състезания. В последните 12 случая когато посрещна Вила у дома, Сити вкара по най-малко 2 гола. Ман Сити има и 11 победи в 13 домакинства, и сега повече от всякога трябва да постигне нова победа над този съперник.

"Гражданите" не спечелиха в последния кръг, и те не са имали два поредни кръга без победа от месец декември 2020 година.

Прогноза: Манчестър Сити - Астън Вила 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
731