Анонс на финалния 38-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на финалния 38-ми кръг от Висшата лига

Брентфорд - Лийдс Юнайтед
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:00 ч.

Брентфорд ще се надява да завърши един позитивен сезон с още настроение пред своята публика. Тимът на Томас Франк спечели 5 от последните 7 кръга в лигата. 

Лийдс навлиза във финалния уикенд в опасната зона, наравно с Бърнли по точки, но прекият съперник се спасява заради много по-добра голова разлика. Гостите трябва да дадат всичко за успеха и да се надяват Бърнли да не спечели за да заемат позицията му в елита догодина. Лийдс обаче няма победа в последните 5 кръга и на гости на Брентфорд няма успех в 7 поред.

Освен това за гостите наказани са Дан Джеймс и Люк Ейлинг, и още липсват контузените Форшоу, Робертс, Далас и Съмървил. Дълго отсъстващият Патрик Бамфорд е под въпрос за финалния кръг.

Брентфорд не допусна гол в 4 поредни кръга у дома, в здравословно състояние е добре, играе с настроение и е фаворит за победител, ако не направи голяма услуга на съперника си.

Прогноза: Брентфорд - Лийдс Юнайтед 2:0

 

Брайтън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: АМЕКС Стейдиъм
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:00 ч.

Брайтън завърши кампанията силно, при само 1 загуба в последните 8 кръга. В този период тимът надви Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед

Уест Хем се намира на 2 точки зад Ман Юнайтед преди финалния ден. Лондончани трябва да спечелят тази среща и да се надяват тимът на Ралф Рангник да се провали срещу Кристъл Палас, за да прескочат тима за Лига Европа.

Брайтън изненадващо има само 1 победа от последните 9 у дома, но тя бе именно 4:0 последно срещу Ман Юнайтед, което повдигна духа. Уест Хем също спечели с 4:0 последното си гостуване за да прекрати поредица от лоши резултати.

Друга изненадваща статистика за двата тима е, че последните 6 мача между тях бяха равенства.

Прогноза: Брайтън - Уест Хем Юнайтед 2:2

 

Бърнли - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Търф Моор
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:00 ч.

Бърнли единствено трябва да повтори това, което ще направи Лийдс в последния кръг, за да избегне изпадането. Това трябва да е и мотивация за победа, защото дори при равен на Лийдс и загуба на домакините тук, това ще ги изпрати в Чемпиъншип.

Нюкасъл може да достигне максимум 10-та позиция в таблицата ако всички резултати се получат в полза на тима. Това ще е изключително постижение за Еди Хау, след като той пое клуба в изключително тежко положение и в опасната зона само преди месеци.

От началото на новата година Нюкасъл е един от най-добре представящите се отбори заедно с двата лидера в таблицата. Тимът няма загуба в 5 поред от Бърнли, поради което е фаворит.

Прогноза: Бърнли - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Лестър Сити - Саутхемптън
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:00 ч.

Лестър направи голямо равенство с Челси 1:1 в предпоследния кръг през седмицата, и така увеличи серията без загуба на три мача. Въпреки че създаде едно или две положения, тимът реализира и издържа на офанзива от над 20 положения пред вратата на Шмайхел. Тимът обаче може да достигне до максимум 8-мо място ако Уулвс се провали в последния ден.

Саутхемптън очаквано отстъпи на Ливърпул макар да поведе в последното 2:1, и няма как да подобри 15-ата позиция дори с победа. Ако Евертън обаче надвие Арсенал "светците" могат и да се окажат на 16-то място в разочароващ сезон.

Лестър запази 7 сухи мрежи в последните 9 мача у дома срещу Саутхемптън. "Светците" допуснаха по най-малко 2 гола в 11 от последните 13 гостувания в лигата, като с 3 поредни загуби тимът не е фаворит.

Прогноза: Лестър Сити - Саутхемптън 3:0

 

Норич Сити - Тотнъм
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:00 ч.

Норич показа дух в предпоследния кръг за да прекрати поредицата си от 5 загуби срещу Уулвс. Тимът отдавна изпадна от елита, но изглежда ще си тръгне с чест и ще потърси максимума когато посреща съперник от висока класа пред своята публика в последния ден.

След домашните победи над Арсенал и Бърнли, Тотнъм се нуждае само от равен за да гарантира място в топ 4 и Шампионска лига догодина, освен ако Арсенал не навакса някак си 16-головия си дефицит в последния момент. "Шпорите" нямат загуба в последните 4 на гости и тук ще играят с най-слабия домакин за сезона.

В двата тима има доста проблеми. За Норич контузени са Зимерман, Ида, Кабак, Саржент, МакЛийн и Омобамиделе, а под въпрос са и Бен Гибсън и Били Гилмор.

При Тотнъм с травми са Регилон, Танганга, Скип, Дохърти и Ромеро.

Норич допусна по най-малко 3 гола в 5 от последните 6 мача у дома в лигата. Тотнъм вкара на Норич по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 сблъсъка между тези отбори. Изненадващо тимът на Конте има само 1 победа в последните 5 визити до "Кероу Роуд".

Прогноза: Норич Сити - Тотнъм 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
676