Сити и Юнайтед ще играят продължения на Уембли


Т. Михайлов

Сити и Юнайтед ще играят продължения на Уембли

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 16.04.2011
Час: 19:15
Съдия: Майк Дийн

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в класически спектакъл в полуфиналите на турнира за ФА Къп. Двата градски съперника имат различни цели в края на сезона, но пресечна точка със сигурност е спечелването на най-старото футболно отличие.

Рекордьорът по титли в него е Манчестър Юнайтед, но “червените дяволи” не са го печелили от 2004. На “Олд Трафорд” вече се говори за требъл. Тимът е близо до рекордна 19-та титла във Висшата лига и се класира на полуфиналите в Шампионската лига, където ще срещне наглед преодолимия Шалке 04. Така момчетата на Сър Алекс Фъргюсън ще се надяват да играят на “Уембли” поне още два мача след съботната среща.

Юнайтед се намира в добра серия от мачове като във вторник записа втора победа над най-трудния си съперник на Острова в последните години Челси. В ¼-финал от Шампионската лига Гигс и компания показаха малко колебание срещу “сините” и заслужено продължиха. За да стигнат до полуфиналите на ФА Къп “червените дяволи” отстраниха два от най-големите претенденти – Ливърпул и Арсенал.

Добре вървеше сезонът и за Манчестър Сити, но сега единственият трофей, който “гражданите” могат да завоюват е именно Купата на Англия. Тимът на Роберто Манчини изпусна парата във Висшата лига, а след поражението с 0:3 от Ливърпул в последния кръг постави под съмнение и класирането си в Шампионската лига. “Небесносините” бяха отстранени в 1/8-финалите на Лига Европа от Динамо Киев.

Положението с контузиите в състава на Юнайтед вече е доста по-добро. Само Харгрийвс няма да може да вземе участие в мача поради травма. Авторът на победното попадение за “червените дяволи” срещу Сити в мача за първенство Уейн Рууни е наказан. Сър Алекс вероятно ще направи ротации, за да даде почивка на някои от играчите си, натрупали повече мачове напоследък.

Големият лидер на Манчестър Сити Карлос Тевес също пропуска мача. Аржентинецът е контузен и няма да играе в следващия месец, което е голям удар по амбициите на “гражданите”. Майка Ричардс е възстановен и може да се завърне в състава. Найджъл Де Йонг и Давид Силва ще се надяват на титулярно място, след като влязоха като резерви срещу Ливърпул.

Сити е в лоша форма срещу Юнайтед като е загубил 6 от последните си 8 мача. Две от пораженията дойдоха с попадения в продължението. В последното дерби на “Олд Трафорд” Рууни вкара феноменален, но и рядко виждан гол. Като цяло Юнайтед побеждава Сити редовно, но и трудно. “Гражданите” търсят първи трофей от 35 години и това е единственият им шанс през тази година. Вероятно дербито ще се реши след продължения или дузпи.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

13 март Манчестър Сити - Рединг 1:0 (ФА Къп)
17 март Манчестър Сити - Динамо Киев 1:0 (Лига Европа)
20 март Челси - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
03 април Манчестър Сити - Съндърланд 5:0 (Висша лига)
11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

19 март Манчестър Юнайтед - Болтън 1:0 (Висша лига)
02 април Уест Хем - Манчестър Юнайтед 2:4 (Висша лига)
06 април Челси - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
09 април Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:0 (Висша лига)
12 април Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

135 мача
36 победи за Манчестър Сити
45 равенства
54 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 193:178 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 3.75
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 3.50
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204