Ливърпул ще вземе трите точки срещу Саутхемптън


Н. Гавазов

 Ливърпул ще вземе трите точки срещу Саутхемптън

Саутхемптън - Арсенал

Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън

Дата: 17.05.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Мартин Аткинсън

Саутхемптън посреща Ливърпул в мач от 37-я кръг на Висшата лига на Англия. Развръзката в най-популярното първенство на планетата приближава и по всичко изглежда, че интригата около титлата и изпадащите ще се реши в последния кръг. "Светците" се нуждаят от една точка, за да си осигурят теоретически оставането в елита, но проблемът е, че техният съперник няма право на грешна стъпка. Ще намерят ли сили домакините от "Сейнт Мери", за да препънат фаворита или гостите без проблеми ще вземат своето? Това ще разберем тази вечер.

Саутхемптън тотално влоши представянето си през пролетта и е един от най-слабите отбори в лигата в този сегмент от кампанията. За сведение, хората на Ралф Хазенхютъл имаха 8 победи и 11 равенства в 26 мача до края на февруари, а в десет срещи след това записаха 1 успех и две равенства. Специално за днешния двубой те влизат след загуби от Брентфорд, Кристъл Палас и Бърнли, като единственият позитивен момент е победата над Арсенал в средата на април. Това смъкна Саутхемптън на 15-то място в таблицата за класиране, на 6 точки от опасната зона, което означава, че "светците" не са се обезопасили от изпадане.

Ливърпул е изправен пред грандиозен финал на сезона. Колективът на Юрген Клоп спечели Купата на лигата по-рано, а през уикенда успя да сложи ръка и на Купата на Англия. Мърсисайдци са и на финал в Шампионска лига, а паралелно с това са и в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. Така "червените" могат да станат първият отбор не само на Острова, а и в Европа, спечелил четирите главни клубни трофея. В момента Ливърпул се намира на втора позиция в таблицата за класиране, на 4 точки от лидера Манчестър Сити и при победа ще се доближи на точка от "гражданите", което означава, че съдбата на титлата ще се реши в последния кръг от сезона.

Ливраменто е аут от домакините заради контузия, но добрата новина е завръщането на Алекс Макарти. Фрейзър Фостър пристъпи към тренировки от вчера и днешната среща вероятно ще се окаже много рано за него. Стюарт Армстронг е под въпрос.

Ливърпул даде свидни жертви във финала за Купата. Мохамед Салах и Върджил ван Дайк  получиха травми и няма да играят днес, а положителното е, че се очаква двамата да бъдат готови за финала в Шампионска лига. Това означава, че Конате и Матип ще оформят двойката централни защитници, а Фирмино ще започне като титуляр. Фабиньо пътува за "Уембли" през уикенда и вероятно ще пътува до южния бряг, но едва ли Клоп ще предприеме риска да използва бразилеца в навечерието на решаващия мач от главния европейски клубен турнир. Предполага се, че Къртис Джоунс и Харви Елиът ще получат игрово време.

- Ливърпул спечели последната среща със Саутхемптън с 4:0.

- Ливърпул спечели 8 от последните 9 мача със Саутхемптън.

- На това място гостите спечелиха 3 от последните 4 срещи.

Фаворит в днешната среща е Ливърпул. Разликата в класите между съперниците е огромна, гостите са във впечатляваща форма, а "Сейнт Мери" вече не е толкова трудно място, както по-рано. Всякакъв резултат освен победа за Ливърпул ще е голяма изненада.

Прогноза: Саутхемптън - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Гомес
Матип
Конате
Цимикас
Кейта
Милнър
Джоунс
Диас
Фирмино
Жота
Адамс
Броха
Елионуси
Ромеу
Уорд-Прайс
Редмънд
Пери
Салису
Беднарек
Уокър-Питърс
   
Макарти
 
Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)

Обоснована прогноза: Саутхемптън - Ливърпул 0:2

  Сподели
811