Лестър може да надхитри Челси


И. Ангелов

Лестър може да надхитри Челси

Челси - Лестър Сити
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 19.05.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Сезонът на Челси ще завърши разочароващо след втори изгубен финал за купа срещу Ливърпул. По-рано тимът загуби на дузпи от "червените" Купата на лигата, а този уикенд и ФА Къп. Една победа в последните два мача във Висшата лига пък ще гарантира трето място, не особено задоволително на фона на миналата кампания.

Лестър ще търси силен завършек на сезона след изживените предизвикателства и доста контузени, които сега се връщат. Тимът надви последователно и убедително Норич и Уотфорд, като вкара 8 гола и допусна само 1 в тези срещи. Сега само Бертран, Ндиди и Перейра са аут, като талисманът Варди се върна с голове.

Томас Тухел може да изпитва умора след 120 минути и дузпи с Ливърпул, както и психически тимът му няма да е в настроение. Чилуел, Одой и Кристенсен остават аут, последният дори отказал да играе във финала за изненада на съотборниците, и вероятно се е разбрал с друг отбор през лятото. Силва, Хаверц и Вернер са под въпрос.

За втори път Томас Тухел трябва да възстанови психиката на своите играчи след изгубен финал, като трябва да внимава и да не попадне в битка за топ 4 в последния момент. Челси обаче има само 2 победи над Лестър в последните 5 домакинства, и "лисиците" отново изглеждат в добра позиция в този момент.

Прогноза: Челси - Лестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лестър (Брендан Роджърс)
 
Шмайхел
   
Фофана
Еванс
Кастан
Джъстин
Хол
Тилеманс
Олбрайтън
Мадисън
Барнс
Варди
Маунт
Лукаку
Зиеч
Алонсо
Жоржиньо
Канте
Джеймс
Сар
Рудигер
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Лестър 1:2

  Сподели
662